Ako dopadli Crunchyroll Anime Awards 2022?

Výsledky Crunchyroll Anime Awards sme vám priniesli aj minulý rok. Tieto prestížne ocenenia môžeme s prižmúrením očí považovať za akýchsi anime Oscarov a venovali sme im aj ostatný stream našej pravidelnej relácie Planéta Weeb. Prečítajte si podrobný prehľad víťazov tých najdôležitejších kategórií a nehanbite sa v komentároch diskutovať, nakoľko s ocenenými kúskami súhlasíte!
8HitBoy
Filmová história scifi

Anime roku


best anime best anime
best anime Disclaimer
Víťazstvo Attack on Titan v tejto kategórii je absolútne pochopiteľné. Jedná sa o vyvrcholenie takmer desiatich rokov budovania príbehu, ktorý si zamilovali milióny fanúšikov po celom svete. Kvality Attack on Titan zrejme oceníme až spätne o zopár rokov, kedy si plne uvedomíme, s akým veľkým fenoménom sme mali do činenia. Reči o najlepšom anime všetkých čias a zosadení dlhoročného miláčika fanúšikov Fullmetal Alchemist: Brotherhood nemusia byť až také nereálne. Rozhodne zaslúžený víťaz. Ďalšie nominované anime boli výborné mecha military scifi 86 Eighty-Six, populárny shounen Jujutsu Kaisen, geniálne ODDTAXI, ktoré sme viacerí v redakcií podporovali na absolútne víťazstvo, podarené fantasy Ranking of Kings a trošku prekvapivo bolo nominované aj anime Sonny Boy.

Najlepšia animácia


best animation best animation
best animation Disclaimer
Opäť víťaz, s ktorým nemožno nesúhlasiť. Demon Slayer, jeden z najväčších shounen fenoménov dnešnej doby, je svojou výbornou animáciou preslávený. Nominované boli aj ďalšie vizuálne úchvatné kúsky ako Jujutsu Kaisen, veselá komédia Miss Kobayashi's Dragon Maid, zrejme najpopulárnejší isekai súčasnosti Mushoku Tensei, uhrančivé Wonder Egg Priority alebo výborné scifi Vivy -Fluorite Eye's Song-.

Najlepšie fantasy


best fantasy best fantasy
best fantasy Disclaimer
Posledné roky možno túto kategóriu premenovať skôr na best isekai, nemyslíte? Aj tento rok bolo už nejaký čas jasné, že si to o víťazstvo zrejme rozdajú dva najobľúbenejšie isekaie súčasnosti, teda That Time I Got Reincarnated as a Slime a Mushoku Tensei. Šťastnejší napokon môžu byť fanúšikovia toho prvého z nich! Za sebou zanechali kúsky ako steampunk upírčinu The Case Study of Vanitas, už spomínané Ranking of Kings a Wonder Egg Priority, ale aj emóciami nabité To Your Eternity.

Najlepšia dráma


best drama best drama
best drama Disclaimer
Fanúšikovia To Your Eternity ale nemusia zúfať, pretože ich obľúbené anime sa stalo víťazom v kategórií o najlepšiu drámu. V tejto mimoriadne nadupanej kategórii si vyhrať zaslúžili azda všetky nominované anime, či sa jedná o geniálne Fruits Basket The Final Season, ktorý sa takmer určite stane referenčným bodom shoujo subžánru anime, už spomínané príbehy 86 Eighty-Six, ODDTAXI a Wonder Egg Priority, ale aj menej známe, no o to kvalitnejšie anime Opera girl!, pojednávajúce o strastiach umeleckého života.

Najlepšia komédia


best comedy best comedy
best comedy Disclaimer
Osobne som veľmi rád, že sa toľko veľa lásky od fanúšikov dostalo aj Komi Can't Communicate, príbehu, ktorý v manga podobe milujem už nejaký ten piatok. Príbehy obľúbeného dievčaťa, ktoré ale trpí na extrémnu formu sociálnej úzkosti dokázal predbehnúť aj tak podarené kúsky ako bláznivo veselý Heaven's Design Team, "doberám si ťa senpai" anime DON'T TOY WITH ME, MISS NAGATORO, Life Lessons with Uramichi Oniisan a Miss Kobayashi's Dragon Maid, ale i ODDTAXI, ktorého nominácia v tejto kategórii nás v redakcii pomerne zarazila.

Best girl


best girl best girl
best girl Disclaimer
Kategóriu best girl, ako sa familiárne hovorí oceneniu pre najlepšiu ženskú hrdinku v anime, vyhrala drsná ale i láskavá majsterka klincov Nobara Kugisaki z populárneho Jujutsu Kaisen. Osobne mám Nobaru veľmi rád, ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že niektoré ďalšie hrdinky si víťazstvo možno zaslúžili o kúsok viac. Menovite myslím najmä Tohru Hondu z Fruits Basket, Sarasu Watanabe, čeliacu najrôznejším démonom ľudskej duše v Opera girl! a Shouko Komi z Komi Can't Communicate. Nominované boli aj skvelá Vladilena Milizé z 86 Eighty-Six a Ai Ohto, hlavná hrdinka z Wonder Egg Priority.

Best boy


best boy best boy
best boy Disclaimer
V mužskej verzii tejto kategórie vyhral na veľkú radosť nášho Potkaniaka roztomilý Bojji, hlavný hrdina jeho obľúbeného anime Ranking of Kings. Ten porazil dvojicu Tokyo Revengerov Mikeyho a Drakena, Senkuho z anime Dr. Stone, Odokawu, mroža-taxikára a hlavného hrdinu ODDTAXI, ale i mužskú polovičku Horimiye, Izumiho Miyamuru.

Najlepší protagonista


best protagonist best protagonist
best protagonist Disclaimer
Ľúbime Odokawu a užili sme si každú jednu chvíľu s ním! Podľa našej redakcie sa stal zaslúženým víťazom kategórie best protagonist. Porazil kopu zvučných mien, konkrétne Erena Jaegera z Attack on Titan, Yujiho Itadoriho z Jujutsu Kaisen, Joea z MEGALOBOX 2: NOMAD, Ai Ohto z Wonder Egg Priority a Bojjiho z Ranking of Kings.

Najlepší antagonista


best antagonist best antagonist
best antagonist Disclaimer
Kvality príbehu Attack on Titan potvrdzuje fakt, že Eren bol okrem predchádzajúcej kategórie nominovaný aj na najlepšieho antagonistu. Ba čo, on dokonca vyhral! Porazil netypického antagonistu Yana z ODDTAXI, Shigarakiho z My Hero Academie, Echidnu z Re:ZERO, Ainosukeho Shinda z anime SK8 the Infinity, ale i záporáka Tokyo Revengers Tettu Kisakiho.

Najlepší opening


Attack on Titan: The Final Season Opening | Boku no Sensou (My War) Disclaimer
Fanúšikovia Attack on Titan ukázali svoju silu aj v tejto kategórii a dá sa povedať, že toto anime ovládlo vďaka chytľavému a explóziami poriadne nebitému My War túto kategóriu zaslúžene. Predbehlo openingy Miss Kobayashi's Dragon Maid, Jujutsu Kaisen, ODDTAXI, Tokyo Revengers, ale i Beastars.

Najlepší ending


Demon Slayer Season 2 Ending Song [ Shirogane ] by Lisa Disclaimer
Kategória najlepších endingov nebola až tak nabitá ako minulý rok, kedy vyhralo parádne Lost in Paradise z Jujutsu Kaisen. Víťazný song Shirogane od známej interpretky LiSY z Mugen Train arcu Demon Slayera je ale fajn víťazom. Vyhrať však mohli aj iné kúsky, menovite endingy Attack on Titan, Beastars, SK8 the Infinity, So I'm a Spider, So What? ale i SHADOWS HOUSE.

Tak ako to dopadlo podľa vás? Mali ste tiež svojich favoritov? Podeľte sa o svoje názory v komentároch, budeme veľmi radi!

8HitBoy

8HitBoy
私の最大の趣味はアジアのポップカルチャーとチェスです。

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB