Deviaty spolok ukrýva temné tajomstvá

Nenechajte si ujsť novú sériu od autorky fantastickej Griše a Vranej šestky. A pripravte sa na to, že tentoraz Leigh poriadne prekvapí!
Ella
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Deviaty spolok - Obálka - obálka
Deviaty spolok - Obálka - obálka / Zdroj Disclaimer
Leigh Bardugo je medzi milovníkmi YA fantasy už veľmi dobre známa. Svojou sériou Griša si získala milióny fanúšikov po celom svete, vrátane Slovenska. Minulý rok nám vydavateľstvo Slovart prinieslo preklad hneď dvoch jej kníh a tento rok tomu nebude inak. Prvou z tých, ktoré pre nás chystá, je Deviaty spolok. Táto kniha so svetom Gríš nijak nesúvisí, no napriek tomu sa určite máme na čo tešiť. Autorka tentoraz zablúdila do vôd new adult a dark fantasy.
Nová kniha od Leigh Bardugo nás spolu s hlavnou hrdinkou zavedie do sveta tajných školských spolkov a okultných aktivít, kde zlovestné nadprirodzeno číha doslova za každým rohom kampusu. Deviaty spolok je prvým Bardugovej románom pre dospelých a okrem prvkov fantasy je do veľkej miery inšpirovaný časom, ktorý strávila na univerzite Yale. Knihu ocenil dokonca aj sám majster hororu Stephen King, ktorý o nej povedal, že je to najlepšia fantasy kniha, ktorú za posledné roky čítal, pretože je o skutočných ľuďoch a Bargudovej fantázia je brilantná, vďaka čomu vytvorila príbeh plný šokujúcich zvratov, vďaka čomu nebudete schopní knihu pustiť z rúk.
Niekoho ako Galaxy „Alex" Sternovú by ste medzi prvákmi na Yalovej univerzite nečakali. Nedokončila ani strednú a naplno sa vrhla do sveta randenia s drogovými dílermi a oveľa, oveľa horších vecí. Dvadsaťročná Alex je navyše jedinou preživšou brutálnej viacnásobnej vraždy. Človek by povedal, že jej život sa skončil. Namiesto toho však dostane druhú šancu: začať zdarma navštevovať jednu z najprestížnejších svetových univerzít. V tom musí byť nejaký háčik, no nie?
Deviaty spolok vychádza v preklade Ivky Cingelovej už 3. februára 2021. Krátko po vydaní knihy Amazon Studios ohlásili, že z nej spravia seriál, na ktorom sa ako výkonný producent bude podieľať sama autorka.

Ella

Ella
Milovníčka fantasy, sci-fi a všetkého normálne nenormálneho :)

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB