Zimná anime sezóna 2019

S novým rokom nám začala aj nová sezóna anime seriálov a filmov.
Filmová história scifi
Na prvý pohľad je Zima 2018 chudobnejšia na seriály s nádychom fantasy, sci-fi a hororu než dávka, ktorú sme tu mali na jeseň. O to viac, ak nepočítame série, ktoré začali práve na jeseň a počas zimy budú vysielané ich záverečné časti. Keď si k tomu uvedomíme, že najpopulárnejší giganti ako My Hero Academia, Attack on Titan a One Punch Man sa na obrazovky vrátia až o pár mesiacov, nepôsobí tak zima v porovnaní so zvyškom roku tak lákavo. Napriek tomu všetkému by ale bola chyba vynechať sezónu anime úplne, nakoľko ako vždy, aj tu sa nájde zopár seriálov, ktoré majú potenciál potešiť fanúšikov fantastiky.
Promised Neverland
Zimná sezóna je viac zameraná na strašidelnejšie diela, čoho dôkazom je aj Promised Neverland. Na prvý pohľad príbeh detí v syrotčinci veľmi rýchlo odhodí svoju nevinnosť. Ako môžete vidieť aj na ukážkach, nie je to tak úplne obyčajné miesto pre deti bez rodičov a kodové označenie na telách je ich najmenšia starosť. Seriál v svojich úvodných častiach zvládol pekne vygradovať napätie a tak už od začiatku môžeme cez obrazovky cítiť strach detí. Promised Neverland si zároveň neberie servítku pred ústa a divákom všetky hrozby naservíruje priamo pred oči. Občas sú to explicitné veci, inokedy atmosféru navodí strih, pohyb kamery a starý známy strach z neznámeho.
scifi.sk všehochuť - Trailer - The Promised Neverland Disclaimer
The Rising of the Shield Hero
Seriály o hrdinoch, ktorý sa z nášho bežného sveta prenesú do herného, respektíve fantasy prostredia tu máme ako na bežiacom páse. The Rising of the Shield Hero ale našťastie dokáže svoj základ pomerne originálne spracovať. Hoci do sveta boli privolaný 4 hrdinovia, našu hlavnú postavu, Naofumiho, nemá nejako nikto rád. Nielenže je jediný, ktorého legendárna zbraň nie je naozajstná zbraň no iba štít, ale narozdiel od ostatných o krajine v ktorej sa ocitol nič nevie. Netrvá dlho a v novom svete ho zradí každý. Chalan sa avšak nevzdáva a hlupákov má plné zuby. A tak sa nudný predstaviteľ mení na drsného antihrdinu, ktorý neváha použiť aj špinavé triky, aby dosiahol svoj cieľ.
scifi.sk všehochuť - Trailer - The Rising of the Shield Hero Disclaimer
Dororo
Ak sa zaujímate o históriu Anime a Mangy, možno ste už počuli o Dororo dielach. Ide totiž o mangu, ktorá bola prvýkrát vydaná pred 50 rokmi a na svedomí ju má Tezuka Osamu, pre niektorých otec mangy celkovo.
Nie je to prvá adaptácia diela, tá tu bola už pred desiatkami rokov, no modernejší vzhľad nie je určite na škodu. Kresba v Dororo pripomína pôvodný štýl, v ktorom bola manga kreslená a ak máte odpozerané aj staršie seriály, možno pocítite nostalgiu.
Dororo je malý chuligán, ktorý sa nebojí okradnúť aj tých najväčších gangstrov v dedine a predávať ich veci. Jedného dňa mu ale skríži cestu záhadný muž, ktorý je slepý, hluchý a nemý. Človek by si povedal, že to musí mať chlapík ťažké, hlavne vo svete, po ktorom sa preháňajú rôzne monštrá. No ako divák sme presvedčení o opaku veľmi skoro, keď si jednú takúto potvoro tajomný samuraj podá bez najmenších problémov.
Či dokáže príbeh Dorora obstáť aj po pol storočí uvidíme časom. Zatiaľ sa ale na serál pozerá veľmi dobre. Akčné scény pobavia a štýl kreby je príjemným osviežením v čase, keď veľa seriálov vyzerá takmer rovnako.
scifi.sk všehochuť - Trailer - Dororo Disclaimer
Boogiepop Never Laughs
Bubáci sú všade a tu máme anjela smrti, Boogiepopa. Na škole začnú miznúť študentky a mnohí to pripisujú legende o Boogiepopovi. Zopár študentov sa ale priblíži viac k pravde, ktorá sa skrýva za mrtvými telami. Je ťažké bližšie popísať príbeh, nakoľko má ešte od konca ďaleko. Prvé 4 epizódy sú riadny guláš, hlavne aj preto, že nie všetky scény sa odohrávajú chronologicky za sebou. Nie je to prvýkrát, čo seriál používa takúto techniku podania deja divákom, chvíľu ale trvá naučiť sa všetky mená a nepliesť si postavy medzi sebou. Ak máte ale chuť na mystery s nádychom nadprirodzeného, nebojíte sa strašidiel a nevadí vám trocha krvi, Boogiepop dokáže zaujať.
scifi.sk všehochuť - Trailer - Boogiepop and Others Disclaimer
Mob Psycho 100 II
Ak ste Mob Psych 100 ešte nevideli, bolo by dobré to rýchlo napraviť. Mob je malý chalan, ktorý má prehnane silné psychické schopnosti. Aby ich ale udržal pod kontrolou, musel sa, emočne, úplne izolovať od sveta. Počas seriálu ale postupne dospieva, aj s pomocou svojho mentora Rejgena. Ten je nič viac než podvodník, ktorý chce zarobiť na ľudskej hlúposti, no pre Moba tvorí veľmi potrebnú oporu.
V seriáli nechýbajú perfektne zanimované bojové scény s podmazom ktorý vás postaví na nohy, ale je tu aj mnoho momentov, ktoré dokážu od srdca rozosmiať.
Druhá séria sa naďalej sústreďuje na Moba a jeho vnútorný konflikt. Zároveň ale ukazuje aj to, ako za prvú sériu dospel. Je tak jedno, či na obrazovke prebieha súboj s duchmi alebo Mob narieka, že ho predbehla stará babka, každá scéna seriálu dokáže zabaviť.
scifi.sk všehochuť - Trailer - Mob Psycho 100 - Season 2 Disclaimer
My Roommate is a Cat
Seriálov je v ponuke oveľa viac, no nie každý z nich má prítomné prvky fantastiky. Avšak ak máte chuť na komédiu zo života a nebude vám chýbať sci-fi, fantasy ani horor, nenechajte si újsť My Roommate is a Cat. Spisovateľ Subaru Mikazuki nevychádza dobre s ľuďmi. Lepšie povedané, každý mu lezie na nervi a chce mať od všetkých kľud pri čítaní a písaní kníh. Jedného dňa sa k nemu na ulici zatúla mačka a on sa rozhodne adoptovať si ju. Ako spisovateľ s veľkou fantáziou, Subaru vidí v každom pohybe mačky jej snahu zneškodniť ho. Mačka na druhej strane nechápe, ako môže byť Subaru taký zlý človek, že sa nedokáže najesť a takmer vôbec sa nehýbe. Postupne ho ale chlpáč učí, že nie je tak zlé mať niekoho po svojom boku.
scifi.sk všehochuť - Trailer - My Roommate is a Cat Disclaimer
Ak uprednosťnujete filmy, aj tu sa v najblizších mesiacoch ukáže zopár zaujímavých kúskov.
Fate/stay night Movie: Heaven's Feel - II. Lost Butterfly
Film s riadne dlhým názvom má už svojich nedočkavých fanúšikov. Fate je obrovská séria a Lost Butterfly je druhý diel trilógie Heavn's Feel. Tá je prerozprávaním pôvodného príbehu o Širovi s temnejším podtónom. V tejto verzii totiž nejde všetko podľa plánu hlavných hrdinov. Poriadnej akcie by tu ale stále malo byť viac než dosť a tak sa bude na čo pozerať.
scifi.sk všehochuť - Trailer - Fate/stay night [Heaven's Feel] THE MOVIE II. lost butterfly Disclaimer
Psycho-Pass: Sinners of the System
Do marca budú vydané tri Psycho-Pass filmy s podtitulom Sinners of the System. Ak vám je názov povedomý, je to prirodzené. Pred 5 rokmi sme tu totiž mali rovnomenný seriál o svete, kde sú ľudia prenasledovaní za akékoľvek zlé myšlienky.
Ak máte chuť na psychologické sci-fi a nevideli ste seriál, nemusíte sa báť. Trilógia filmov nie je pokračovaním, ale akousi samostatnou adaptáciou. Budú tu postavy známe zo seriálu, no udalosti na seba nebudú nadvezovať. Niečo ako paralélny svet.
scifi.sk všehochuť - Trailer - Psycho-Pass Sinners of the System Disclaimer
Made In Abyss Movie
Made in Abyss je dvojica filmom. Napriek tomu, že iba nedávno sme tu mali rovnomenný seriál, filmy budú rozprávať ten istý príbeh. Namiesto 12 častí bude ale dobrodružstvo podané prostredníctvom dvoch celovečerných filmov. Pôjde prevažne o rekapituláciu, no bolo potvrdených aj niekoľko nových scén.
Made in Abyss je už v seriálovej podobe na veľmi vysokej úrovni a ak dokáže transformácia na film zlepšiť tempo, zbaviť sa zbytočných scén, poprípade aj zlepšiť vizuál a priniesť nové, je sa na čo tešiť.

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB