Štúdio Disney plánuje spomaliť s Hviezdnymi vojnami

Výkonný riaditeľ spoločnosti Disney potvrdil, že natáčanie nových titulov zo sveta Hviezdnych vojen sa spomalí.
Eva
Eva
Filmová história scifi
Hviezdne vojny - Reklamné - Banner
Hviezdne vojny - Reklamné - Banner / Zdroj Disclaimer
Odkedy zobralo štúdio Disney Hviezdne vojny pod svoje krídla, nové filmy prichádzajú rýchlym tempom. Prvé filmy zo série Hviezdne vojny sa točili s dvoj až trojročnou pauzou a nové trilógie raz za generáciu. V súčasnosti tu však máme každý rok nový film, čo má za následok presýtenie trhu a zníženie popularity.
Po uvedení nedávneho filmu Solo: A Star Wars Story začalo štúdio prehodnocovať svoje plány, čo potvrdil aj jeho výkonný riaditeľ Bob Iger. Neskôr Iger pre časopis Hollywood Reporter prezradil informácie o budúcnosti Hviezdnych vojen a zároveň si priznal chybu s načasovaním nových titulov.
„O načasovaní som rozhodol ja, a keď sa pozriem späť, myslím, že som urobil tú chybu – a vinu beriem na seba – že sme uviedli priveľa filmov príliš rýchlo. (...) Myslím však, že si teraz dáme viac pozor na množstvo a načasovanie. Dosť bolo vyhováračiek.“
Napriek sľúbenému spomaleniu sa však Hviezdnych vojnách pracuje skutočne vo veľkom. Ako uvádza Iger, tvorcovia seriálu Hry o tróny David Benioff a D.B. Weiss už rozbiehajú vlastnú trilógiu. Ďalšiu trilógiu pripravuje režisér ôsmej epizódy Rian Johnson, Jon Favreau zatiaľ pracuje na hranom televíznom seriáli a už čoskoro vyjde nový animovaný seriál Star Wars Resistance. Nesmieme zabúdať ani na samostatný film o Obi-Wanovi, na ktorom sa pracuje. Treba teda podotknúť, že aj napriek dlhším pauzám medzi jednotlivými filmami zo sveta Hviezdnych vojen vznikne v budúcnosti viac projektov ako kedykoľvek predtým.
Najbližšie nás čaká Star Wars: Episode IX, a to už 20. decembra 2019.

Eva

Eva
.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB