6 nových epizód Aktov X - zoznam scenáristov a iné podrobnosti

Zoznam scenáristov a iné podrobnosti o šiestich nových epizódach Aktov X.
X_Follower
Podporte scifi.sk
(Nasledujúci text bol prvýkrát zverejnený 30. 4. 2015.)
Všetky epizódy budú nakrútené počas leta 2015 vo Vancouveri v Britskej Kolumbii v Kanade, kde nakrútili prvých päť sérií Aktov X aj druhý celovečerný film "Akty X: Chcem uveriť" (2008). Nakrúcanie sa začne v júni a s hlavnými hercami sa bude nakrúcať približne tri mesiace. Epizódy v televízii v USA premiérovo uvedú pravdepodobne začiatkom roka 2016.
Niektoré epizódy budú mytologické a ostatné budú samostatne stojacimi epizódami.
Hlavný dej bude situovaný približne do súčasnosti (Muldera a Scullyovú diváci naposledy videli v druhom celovečernom filme Aktov X, ktorého dej sa odohrával v roku 2008).
Autor Aktov X Chris Carter bude viesť celú výrobu a bude hlavným scenáristom. Niektoré scenáre napíšu Glen Morgan, James Wong a Darin Morgan. Glen Morgan a James Wong počas prvej, druhej a štvrtej série napísali niektoré z najznámejších a najvplyvnejších epizód Aktov X ("Squeeze" 1x02, "Ice" 1x07, "Beyond The Sea" 1x12, "E.B.E." 1x16, "One Breath" 2x08 a "Home" 4x03). Darin Morgan, brat Glena Morgana, napísal počas druhej a tretej série štyri epizódy, ktoré patria k najvplyvnejším a najznámejším komediálnym epizódam seriálu ("Humbug" 2x20, "Clyde Bruckman's Final Repose" 3x04, "War Of The Coprophages" 3x12 a "Jose Chung's 'From Outer Space'" 3x20). Na príbehoch sa začalo pracovať začiatkom roka a teraz (koniec apríla) sú už všetky hotové a nasleduje písanie scenárov.
Okrem Muldera a Scullyovej diváci určite opäť uvidia Waltera Skinnera, ich dlhoročného nadriadeného, ktorého hrá Mitch Pileggi, aj Muža s cigaretou, najdôležitejšiu zápornú postavu seriálu, ktorú hrá William B. Davis. Hudbu opäť zloží Mark Snow. Hlavným kameramanom bude Joel Ransom, ktorý bol hlavným kameramanom Aktov X počas nakrúcania 11 epizód štvrtej série a celej piatej série. Výpravu bude mať na starosti Mark Freeborn, ktorý mal na starosti výpravu druhého celovečerného filmu Aktov X.
Podľa vyjadrení Chrisa Cartera budú príbehy epizód na jednej strane zrkadliť minulosť seriálu, resp. postáv, ale na druhej strane budú zrkadliť niektoré veci, ktoré sa vo svete zmenili od konca poslednej televíznej série (13 rokov) a druhého celovečerného filmu (7 rokov). Pozornosť bude, samozrejme, venovaná aj vzťahu medzi Mulderom a Scullyovou. Príbehy budú divákom predložené tak ako v minulosti a majú ich osloviť tak ako v minulosti (13 rokov, ktoré uplynuli od konca premiérového televízneho vysielania seriálu v USA, Carter prirovnal k "reklamnej prestávke"), ale budú to príbehy Aktov X odvíjajúce sa približne v súčasnosti a zrkadliace rôzne skutočné súčasné situácie. Zmeny, ktoré sa vo svete udiali od konca poslednej epizódy seriálu, chce Chris Carter pri písaní použiť vo svoj prospech. Tieto zmeny či nový kontext Carter zatiaľ charakterizoval ako "celkom nové politické prostredie", "celosvetovú misiu FBI" a odvolal sa aj na jeden sfilmovaný (dokumentárny film z roku 2014 pod názvom Citizenfour) prípad špionážneho škandálu týkajúceho sa údajnej snahy o celosvetovú (najmä elektronickú) špionáž predovšetkým zo strany americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA).
Scenáre majú byť podľa Cartera napísané tak, aby epizódy zaujali fanúšikov aj nových divákov. "Jednoducho chceme vytvoriť šesť skvelých epizód," dodal. Zápletky a príbehy mytologických epizód budú vytvorené tak, aby v budúcnosti mohli vzniknúť ďalšie mytologické televízne epizódy alebo celovečerný mytologický film Aktov X (tretí celovečerný film).

X_Follower

X_Follower

Súvisiace objekty SFDB

(1993)

Akty X

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(1993)

Akty X