Tales from the Borderlands - čo už vieme o hre

Niekedy tento mesiac sa hráči dočkajú pokračovania príbehu Borderlands. Pozrime sa, čo je zatiaľ o hre známe.
Filmová história scifi
Tales from the Borderlands - Scéna
Tales from the Borderlands - Scéna Disclaimer
Tales from the Borderlands má v rukách Telltale Games a to samo o sebe hovorí, akú hru môžeme očakávať. Bude to adventúra v štýle predchádzajúcich hier od štúdia, teda - The Walking Dead a The Wolf Among Us.
Pokiaľ ste spomenuté hry ešte nehrali ani nevideli, je pre nich typických pár vecí. Prvou, ktorú si hráč všimne, je komiksová grafika. Tá je ale prítomná už v samotných hrách Borderlands a tak niet dôvod na obavy, že by sa hra po vizuálnej stránke veľmi zmenila.
Tales from the Borderlands - Scéna
Tales from the Borderlands - Scéna Disclaimer
Výrazne odlišný je ale štýl hrania, ktorý Tales from the Borderlands prinesie. Ide totiž o adventúru. Hráči sa budú pohybovať pomocou kláves alebo kliknutím myškou, nenájdu tu ale žiadne FPS prvky známe z predchádzajúcich Borderlands titulov.
Adventúry od Telltale Games sa nevyznačujú silnou akciou, ale spôsobom, akým vedia podať dobrý príbeh. Známe svety používajú vo svojich hrách na to, aby hráčom predstavili nové postavy a zaujímavé príbehy a rovnako to bude aj v prípade tejto novinky. Celé to je okorenené nelineárnym postupom v príbehu - hráčovi budú často prezentované rôzne možnosti toho, ako sa môže v situácii zachovať, čo môže povedať a podľa zvolenej možnosti sa zmení spôsob toho, ako je prezentovaný príbeh hry.
Tales from the Borderlands - Scéna - Fiona
Tales from the Borderlands - Scéna - Fiona Disclaimer
Zatiaľ čo v už spomenutých hrách išlo väčšinou o morálne voľby, hráči si vyberali, kto prežije(The Walking Dead) alebo či budú zlí alebo veľmi zlí šerif(The Wolf Among Us), v Tales from the Borderlands to bude trochu inak. Obaja hlavní hrdinovia, Rhys - zamestnanec Hyperionu a Fiona - podvodníčka, sú poháňaní chamtivosťou a hráč bude často voliť medzi možnosťami toho, čo je pre neho samého to najlepšie, čo by najviac chcel.
Tales from the Borderlands - Scéna - Rhys
Tales from the Borderlands - Scéna - Rhys Disclaimer
Príbehovo sa bude hra odohrávať po Borderlands 2. Zatiaľ sa však nikde neobjavilo info, či bude pre pochopenie deja potrebné poznať predchádzajúce hry. Zo skúsenosti môžem tvrdiť, že aj hráči, ktorí sa s Borderlands hrami nestretli, sa nemusia báť toho, že by sa v hre stratili. Ani pri predchádzajúcich hrách totiž nebolo potrebné poznať série, ktoré boli predlohou. Pri The Walking Dead bolo jednoduché dostať sa do deja, zombie apokalypsu pozná každý. The Wolf Among Us bol už trochu zložitejší, jeho komiksová predloha Fables až tak známa nie je, ale postavy z rozprávok poznáme všetci a hra mala šikovnú „encyklopédiu“, ktorá poskytovala info o postavách.
Tales from the Borderlands - Scéna
Tales from the Borderlands - Scéna Disclaimer
Celý tento projekt znie zaujímavo a na nás, hráčoch, je len čakať na to, ako to celé dopadne. Zatiaľ však ľudia z Telltale Games vždy odviedli dobrú prácu a tak sa snáď nemáme čoho báť. Hra vyjde epizodicky, v piatich častiach. Prvej z nich sa dočkáme niekedy koncom tohto mesiaca, ostatné budú vychádzať v intervale 4 až 8 týždňov od vydania predchádzajúcej epizódy.
Tales from the Borderlands Tales from the Borderlands - Trailer - Tales from the Borderlands Tales from the Borderlands Disclaimer

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB