Editorial - 26.08.2013 - O redizajne scifi.sk

Filmová história scifi
Sú dve hodiny ráno. Parí sa mi z kečky a som trochu unavený, keďže som posledných pár hodín strávil nad redizajnom scifi.sk...
Ak by som mal spočítať koľko krát som toto slovo (redizajn) už napísal na rôzne dokumenty, ktoré som v priebehu posledných rokov vyprodukoval, asi by som sa nenapočítal a všetky určite nenašiel. Ani neviem, koľko stránok papiera som pokreslil rôznymi návrhmi a náčrtmi rozdelenia stránky na ceste k "optimálnemu" portálu pre fanúšikov fantastiky na Slovensku... Sú asi stratené na nejakých fascikloch, USB kľúčoch, adresároch na niektorých z mojich počítačov alebo zapadnuté v zbere papiera, ktorý sa mi doma hromadí v kopách označených ako „Prebrať! Dôležité!“. Ešte som sa k tomu nedostal.
Každý deň tiež dostávam stále nové nápady, ako obohatiť scifi.sk, kam ho posunúť a ako ho tvoriť. Už dávno sme z uzavretej webstránky chceli vytvoriť otvorený projekt, do ktorého by mohol každý, kto chce, prispieť textom, úpravou informácií v databázi SFDB alebo dokonca písaním vlastných textov. Posledné mesiace sa ľady pohli a my postupne otvárame systém stále viac a viac, prijímame do tímu nových ľudí, ktorí sú zapálení pre vec a podieľajú sa na tvorbe nášho spoločného bejbi. :)
Dôležité je pre nás preklopiť tieto zmeny aj do dizajnu a ukázať, že pri zmene obsahu, štruktúry a prístupu k nemu, sa tento zároveň zrkadlí aj v zmene grafickej, že ideme s dobou a pseudo-dizajn z dôb Windows XP, ktorý sa síce ukázal nadčasovým, zanechávame za sebou a prechádzame na nový dizajn webu hodný 21. storočia so všetkým, čo v tejto dobe s touto zmenou súvisí: HTML5, CSS3, jQuery, respozívny dizajn, etc.
Chceme byť scifi.sk nielen menom ale aj obsahom, dizajnom a technologicky. Chceme Vám poskytnúť pohľad do budúcnosti všetkými spôsobmi, ako to len pôjde.
Počas minulých dní a nocí som začal pracovať na novom dizajnovom prerode scifi.sk a v tomto seriáli mojich pripoviedok z jeho tvorby, ktorou prechádzam(e), by som sa s Vami chcel podeliť o tieto zákulisné informácie, aby ste aj vy videli, kde sa nachádzame a kam smerujeme... a eventuálne nám takto dali aj spätnú väzbu k týmto našim míľnikom.
Takže, hor sa do dizajnovania, pretože deadline je už skoro za dverami! ;)
Šaňo "Babcom" Schneider

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Diskusia

Roland Axenberg
LOL Sano tak teba to este stale bavi? :)
26.08.2013
Stano Lacko
Asi sme mu konecne dozrali nervy, a chvalabohu je ten istrocon, lebo by nic nevyprodukoval (heh preco nebol skor? ;-)
26.08.2013
Alexander Schneider
Náhodou ma to veľmi baví. :) A bude to pecka! :D Ale to už hovorím roky, takže uvidíme, či sa bude všetkým páčiť. :) Roland, hoď mi do mailu na teba kontaktná dáta, nech nie si MIA. :) Dúfam, že sa už konečne v septembri uvidíme... dôjdi aspoň do 44-ky ak nie na IstroCon.
26.08.2013
Roland Axenberg
Stale som na FB a mas ma medzi priatelmi LOL Uz asi dva roky nebyvam v BA takze Istrocon nehrozi.
26.08.2013

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.