PegasCon opäť v Prešove po 12tich rokoch

Premietanie filmov, hranie spoločenských hier, prednášky ale aj besedu s Jurajom Červenákom, autorom slovanskej fantasy, nájdu návštevníci PegasConu koncom februára v čajovni Abarat.
Filmová história scifi
PegasCon 2013 - Plagát - 1
PegasCon 2013 - Plagát - 1 Disclaimer
Keďže sa väčšina známych slovenských stretnutí fanúšikov scifi, fantasy, hororu a ďalších žánrov fantastiky v súčasnosti koná v Bratislave, rozhodla sa skupina mladých ľudí nadviazať v Prešove na tradíciu miestnych stretnutí z deväťdesiatych rokov podobného rázu a ponúknuť takto akciu aj na východnom Slovensku. PegasCon, ktorý sa uskutoční 23. februára v priestoroch Fantastickej čajovne Abarat, takto po viac ako desiatich rokoch opäť zavíta do metropoly Šariša.
„Sme radi, že na festival prijal pozvanie aj známy slovenský spisovateľ Juraj Červenák, ktorý predstaví návštevníkom svoju najnovšiu knihu dobrodružstiev černokňažníka Rogana v staroslovanskom svete fantasy – Zlato Arkony,“ hovorí Ajka Geregová, spoluorganizátorka festivalu. V programe nájdu návštevníci PegasConu ale aj množstvo ďalších prednášok, napr. o televíznych seriáloch ako Doctor Who alebo Babylon 5, či prezentácií vedeckých poznatkov z oblasti histórie, nanotechnológií alebo práva. Po celý čas bude vedľa prednáškovej miestnosti otvorená aj herňa s viac ako 50 spoločenskými hrami, ktoré si na mieste môžu návštevníci vyskúšať. V programe je zaradené taktiež predstavenie divadelnej komédie Tata, ja chcem draka! slovenského autora Mareka H. Eliáša, v ktorej si kráľovská dcéra od svojich rodičov vydupe zúfalé riešenie ohľadom svojho vydaja. Posledným bodom programu je premietanie filmu Divoká planéta, známej klasiky československej a svetovej kinematografie, ktorý v roku 1973 získal na Filmovom festivale v Cannes špeciálne ocenenie.
„Program sme sa snažili koncipovať čo najširšie, aby sme ním oslovili čo najviac ľudí. Zaujímaví hostia, filmy ale aj hranie či workshop historického šermu – to všetko na jednom mieste – je naozaj koncentrovaná dávka fantastiky v Prešove, ktorá tu tak skoro znovu nebude,“ hodnotí ponuku festivalu spoluorganizátor Šaňo Schneider.
PegasCon 2013 sa uskutoční 23. februára od 09:00 do 21:30 hod. v priestoroch Fantastickej čajovne Abarat. Celodenné vstupné na akciu je 5,- €.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB