Zomrel Michael Crichton

Vo veku 66 rokov nás predvčerom, 5. 11. 2008 po dlhom boji s rakovinou opustil známy americký spisovateľ, scénarista, producent a režisér.
Podporte scifi.sk
Crichton, M. Crichton, M.
John Michael Crichton sa narodil 23. októbra 1942 v Chicagu, USA. Po úspešnom dokončení štúdia medicíny na Harvarde sa venoval písaniu. Medzi jeho najznámejšie romány patria Kmeň Andromeda (teh Andromeda Strain), Kongo (Congo) či Guľa (the Sphere).
V roku 1993 natočil režisér Steven Spielberg adaptáciu Crichtonovej knihy Jurský park. Popri tomto boli sfilmované aj jeho ďalšie diela, na ktorých sa často podieľal ako režisér či producent (Sphere, Congo, The 13th Warrior, Timeline). Svoje lekárske vzdelanie využil pri seriáli E.R. (Pohotovosť).
Crichton bol nositeľom niekoľkých cien Emmy. V r. 1992 bol časopisom People zaradený na zoznam najkrajších 50 ľudí sveta a na jeho pamiatku ako tvorcu Jurského parku bol po ňom pomenovaný dinosaurus Crichtonsaurus bohlini.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB