Scenár pokračovania filmu Akty X

Po rokoch očakávaní sa druhý celovečerný film Aktov X konečne pomaly stáva skutočnosťou.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
26. 4. 2007: Po rokoch očakávaní sa druhý celovečerný film Aktov X konečne pomaly stáva skutočnosťou.
"Agenti Mulder a Scullyová sa ešte raz objavia na filmovom plátne a teším sa na to," vyjadril sa predstaviteľ Foxa Muldera David Duchovny. "Tento film bude náš zraz a myslím si, že to bude skvelý film, lebo Mulder a Scullyová sú skrátka skvelé postavy."
Koncom marca 2007 David oznámil, že scenáristi prvého filmu Chris Carter a Frank Spotnitz sa nedávno opäť stretli s predstaviteľmi spoločnosti Fox. Výsledkom rokovaní je skutočnosť, že v týchto dňoch už pracujú na scenári druhého celovečerného filmu Aktov X podľa vlastného príbehu, ktorý pripravili už pred niekoľkými rokmi. "Myslím si, že teraz sa už naozaj posunú dopredu," vyjadril sa o ich práci David. Prácu na scenári 17. apríla 2007 potvrdil aj Frank Spotnitz.
David Duchovny si zároveň myslí, že na Akty X nebude ťažké nadviazať, lebo všetci zúčastnení majú o prácu na projekte záujem. "Všetka únava a netrpezlivosť, ktoré sme mali ku koncu deväťročného vysielania [seriálu] je preč," vyjadril sa Duchovny. "Teraz sa už navzájom máme radi," dodal o svojom vzťahu s Gillian Andersonovou (Dana Scullyová). "Minulý týždeň sme v skutočnosti boli na obede a bolo naozaj milé byť opäť spolu." Andersonová už viackrát potvrdila, že o účasť na projekte má záujem.
Pokiaľ ide o zápletku, žánrovo pôjde o nadprirodzený thriller, ktorý nebude nadväzovať na mytológiu seriálu, ale pôjde o samostatný príbeh. "Musíme predpokladať, že mnohí ľudia seriál nepoznajú, takže potrebujeme zápletku, ktorá si nevyžaduje, aby ste videli televízny seriál."
Detaily zápletky však nie sú záhadou len pre Davida, ale aj pre Gillian. "Som v e-mailovom kontakte s Chrisom, ale vôbec o tom nechce hovoriť," tvrdí Gillian. "Tvrdí len to, že chce urobiť strašidelný horor."
Film by sa mal začať nakrúcať v roku 2008, prípadne aj skôr.

X_Follower

X_Follower

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

cyberstorm
aneb jak muler so skaaaaaliovou v sedemdesiatke vyriesili zahadu miznucej zubnej protezy...
Serial bol fajn, ale bol umelo predlzovany a mnohe veci neukoncene...(doteraz si myslim, ze Sculliova bola v skutocnosti Gandalf a hral to na obe strany s mimozemstanmi a teroristami z al-Kaidy). Problemom bude podla mna nadviazat na mytus serialu, pretoze to serialove sialenstvo uz skoncilo.... No uvidime....
04.05.2007
SARS
saiby, ten mýtus tu stále je, iba sa o ňom už nehovorí... Neviem či si správne pochopil podstatu serálu, čo chcel Chris Carter oživiť? Hlúpa otázka... ale ja som ju pochopil niekde v 3 sérii. Ufológiu a iné pavedy! A na tento mýtus sa nikdy nezabudne....
04.05.2007
cyberstorm
SARS: Mne to skor pripada ako keby sa niekto pokusal ozivit Beverly Hills 902 10
07.05.2007

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB