Gosick (2011)

Set in a fictional European country in 1924, a Japanese exchange student meets a mysterious, brilliant girl who only leaves the library to sleep. Her brother, a detective, relies on her exceptional mind to solve difficult mysteries.

Info

Slov. názov Gosick
Orig. názov ゴシック
Hodnotenie 70 % (1 hodnotení)
Anotácia Set in a fictional European country in 1924, a Japanese exchange student meets a mysterious, brilliant girl who only leaves the library to sleep. Her brother, a detective, relies on her exceptional mind to solve difficult mysteries.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Minirecenzie

8HitBoy @HB 29.01.2021 13:47:22
7
Celkom podarená variácia na klasické príbehy Holmesa a Watsona, zasadená v imaginárnej steampunkovej krajine. Holmesom je tu drobná loli slečinka menom Victorique de Blois, ktorá žije v knižnici a neustále len fajčí fajku a rieši prípady vrážd. Je to zábava, ale mohlo a malo to byť lepšie. Rámcový dej je zaujímavý a finále je takmer výborné, ale jednotlivé prípady sú miestami až príliš stupídne a keď ich dokážete vyriešiť sami doma pred obrazovkou tak za 5 minút, ťažko seriálu uveríte, ako geniálna a jedinečná Victorique je. Čo by azda nevadilo, keby to nebola hlavná pointa seriálu. Škoda. Dobré, ale nie výborné.