Dispozičná porucha osobnosti- trojitý agent

Špeciálna jednotka agentov pre nich trpiacimi poruchou dispozičnej poruchy osobnosti. Pre ich vedúcich však záchranou v podobe hórd zlata do ich peňaženiek.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
- Pripravte sa. Teraz, - ako to vedúca akcie zašepkala tak jej kolega a nastávajúci Riley aj s tímom, rozkopli mohutné dvere.
Dvere vedúce k šéfovi ruskej rozviedky, - ale čo? Vitajte. Hádam, že ste si prišli po toto. – Načo ukáže na svoj čip na krku. - Ako mi aj váš kolega Riley sám povedal.
Vodkyňa skupiny nato s otvorenými ústami dokorán, pozrie na Rileyho. Ten sa na ňu a na rusa pozrie.
- Ach, ja som tím svojim súdruhom hovoril, že na toto budeme stačiť len my dvaja. Súdruh môj láskavý spustite pascu.
- O čom to hovorí Riley? Aká pasca? Čo si to preboha urobil? - spýta sa vodkyňa s očami plných neistôt.
Než, ale ktokoľvek vykoná nejakú akciu, Riley povie, - prepáč súdruh. Nech žije ruská matička zem. - Načo sa skutočne aktivuje pasca. Tá, ale elektricky spacifikuje iba rusa.
Vodkyňa a tým sa neveriacky pozrú na Rileyho. Ten iba povie, - aspoň vieš už za kým som to cez tie noci chodil. Poďme pre ten čip. Zvyšok vysvetlím potom.
Vodkyňa sa naňho s výdychom usmeje načo ona a zvyšok tímu zdvihnú ruského vodcu.
To ešte nevedeli čo za chrbtom sa im za agenta vynorilo. Len guľkami pocítili, že to nebol Riley.
1
- Došla nám od 3A správa. Práca je dokončená. Údaje z čipu sú úspešne zaslané tretej strane, - ohlásil operátor.
- Perfektné. Už sa ozvala daná agentúra kedy k nám príde platba? – spýtala sa M.
- Vraj každú chvíľu. Práve píšu, že by k nám mala dôjsť v túto sekundu. A presne tak tomu aj je. Ako vždy. Wau mýlia sa v tomto vôbec niekedy? Sú presnejší než akýkoľvek náš stroj.
- Ešte aby sa mýlili. Sú predsa Third Eye. Ich misia je mať oko tam kde ani dve oči všetko nedovidia. Neprekvapilo by ma keby je tomu tak aj u nás. Ale boh vie. Na konšpirácie tu majú aj tak čas iba médiá.
- Pravda. Každopádne čo s 3A? Poslať na ďalšiu misiu?
- V akom to je stave?
- V celkom zlom. Je veľká šanca, že na ďalšej akcii môže dôjsť k negatívnym účinkom disociatívnej poruchy.
- Nevieme to potlačiť?
- Už keď sme do toho prvýkrát vložili čip, myseľ kládla veľký odpor. Zdá sa, že si to prešlo v detskej fáze nemalými problémami.
- Našťastie sa mi tu na rozdiel od toho, so žiadnymi problémami nepotykáme. Ach furt nad tím žasnem.
- Nad čím?
- Nad tými vecami. Keď oni sú také podivuhodné. Tak extrémne prispôsobivé. Bez akýchkoľvek citových zábran aj voči osobám, ktoré poznali pokojne aj celé veky, pripravený dokonale klamať často bez seba menšej ľútosti, schopné položiť na lopatky aj celé civilizácie bez toho aby sme my pohli jediným prstom. A pritom sú stále tak ľahko nahraditeľný, tak ľahko zvnútra manipulovateľný. Každopádne chcem štandardný postup. Nahradiť a toto tu upraviť na neviem, dajme napríklad tú prvú osobnosť. Predsa len smrť nastávajúcej bez kontextu, sa zvyčajne nesie dosť ťažko s krvavou zbraňou v ruke a nad ňou.
- Vykonané.

Timotej

Timotej
Keď napíšeš hovno je jedno ako je lesklé stále ostane hovnom

Diskusia

Arcey
Nápad fajn, postava trojitého agenta tiež ok, ale to prevedenie... fuuu, veľmi zle napísané. Ak je to tvoja ďalšia poviedka, ktorú si odoslal skôr ako si dostal rady na prvý tvoj text tak ok, beriem. Nevedel si, kde robíš chyby. Ale poďme po poriadku.
Naozaj. Vážne. Úplne. Prestaň. Používať priamu reč cez pomlčky a s malým začiatočným písmenom. Strašne to reže oči. Je pre teba náročné namiesto toho používať úvodzovky? Máš k tomu citový odpor alebo čo? Skús svoje dialógy prepracovať cez úvodzovky a budú hneď lepšie. To je iba základ, v tvojom prípade tie dialógu vôbec nefungujú. Skús si ich prečítať nahlas. Prípadne skús si urobiť scénku, kde budeš raz jedna postava raz druhá a zistíš, že takto ľudia nerozprávajú. Štylistika v tvojich vetách je kostrbatá, komplikovaná a chaotická. Uvádzacie vety v dialógoch používaš zle. Príklad na prvú vetu:
,,Pripravte sa,'''' zašepkala veliteľka a obrátila hlavu k tímu. Zrak jej padol na Rileyho, kolegu a budúceho manžela. Usmiala sa. Zdvihla ruku a potom ju švihla dolu. "Teraz!"
Ďalší príklad:
,,Prišli ste po informácie?,'''' ukázal Rus na čip, ktorý mal zavesený na krku. ,,Riley mi to prezradil.''''
Ďalší príklad:
,,Ja som ich nechcel zaťažovať s našou dohodou, súdruh,'''' zazubil sa Riley. ,,Môžete začať.''''
Verím, že tieto príklady ti ukážu, ako písať dialógy a uvádzacie vety v nich lepšie. Odporučil by som ti zobrať si nejakú fantasy alebo scifi knihu a naozaj sa pozrieť ako funguje vetná skladba, lebo ty to máš väčšinou porozhadzované krista krážom. Neustále opakuješ tie isté slová. Skús nájsť vhodné synonymá, aby to nevyznelo, že máš slabú slovnú zásobu. Skús si tento príbeh premyslieť v have ešte raz, napísať si osnovu ako bude prebiehať dej a skús podľa toho napísať znovu tento istý nápad. Nie, neprepisuj, neopravuj, skús úplne od začiatku to napísať. Určite to nenapíšeš rovnako a možo to bude aj lepšie. Hlavne sa skús s tým hrať, inak to nepôjde. A ako som ti už písal viackrát, bez čítania kníh to nepôjde. Ale gro nie je iba čítať, ale všímať si ako sa buduje zápletka, ako sa predstavujú postavy, ako sú vedené dialógy, ako sa striedajú scény a podobne. Ak chceš písať, tak toto by ti mohlo pomôcť.
24.11.2022
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.