Zberateľka

PNP
Filmová história scifi
Zberateľka
Dobu ako túto si snáď ani nepamätala. Ani v najtemnejších časoch ľudskej existencie by nedúfala že sa jej bude dariť až takto dobre. Ľudia prichádzali zo všetkých kútov sveta. Nezáležiac na profesii, spoločenskom postavení, či finančnom statuse.
Dnes mala dohodnuté ďalšie stretnutie. Nikdy si nevodila klientov domov. Cielene vyberala miesta, tak aby podporila túžbu a motiváciu svojej obete. Aj tento krát to mala premyslené do najmenšieho detailu. Nenápadný jazz-ový klub na okraji centra.
Vstúpila do šerom zaliateho podniku, prevoňaného dymom cigár. Vysoké opätky sa zabárali do netradične hrubého koberca. Podišla k baru, oprela sa o vysokú stoličku a objednala si svoj obľúbený drink. Podnik sa iba pomaly zapĺňal. V pozadí znel Coltrane, In a sentimenthal mood, v podaní fenomenálneho klaviristu.
- Perfektné! Pomyslela si.
Netrvalo dlho a po jej boku sa objavil Peter.
„Dobrý deň, posaďte sa, už vás čakám“
Priemerne vyzerajúci, snaživo oblečený, páchnuci lacným parfémom. Neistým hlasom, takmer šepotom, sa jej snažil vysvetliť že nemá veľa času a nepretržite sa pozeral cez plece.
„Skúšam to už roky a nedarí sa mi preraziť. Spravím čokoľvek, ak mi pomôžete.“
- „Stačí jeden podpis a všetko bude ako si predstavujete“
„A pojde mi to ako tamtomu za klavírom?”
“Lepšie“ usmiala sa a podala mu malý kus papiera a ihlu.
Trvalo to iba pár sekúnd a Peter bol preč. Ostal po ňom len nedopitý pohár vody a podpísaný papier s krvavým otlačkom palca.
Už nikdy ho naživo nevidela. Sem tam si prečítala o úspešnom turné, ale navždy v jej zbierke pribudla daľsia duša prahnúca po úspechu, za akúkoľvek cenu.

Cestovateľ

Cestovateľ
Emócie do slov

Diskusia

xius
Asi prva PNP, ze? Uplne tam nevidim ziadnu z tem, ale stylisticky a gramaticky to mas fajn, fantasticky prvok tam je! :) Solidny start, prax pomaha sa do toho viac ponorit. (tuto sa uplne ponuka vidiet ako sa Peter sklame pri vyskusani svojho daru? alebo ako zberatelka topi vily pri plneni snov?)
20.03.2021
B.T. Niromwell
Pekná jednohubka, škoda toho, že ide o pomerne obohraný námet, ale atmosféra bola pekná.
20.03.2021
Zlodejisnov
Trošku klasická zmluva s diablom. Nie zlé, no chcelo by to viac. Aspoň podľa mňa.
20.03.2021
Nebuzardar
Pekné navodenie atmosféry, úplne som si vedel predstaviť ten bar
20.03.2021
Cestovateľ
Ste zlatí, ďakujem za zhovievavé hodnotenie. Troška sa mi rozmazalo periférne videnie, pri tej hodine :) Velký rešpekt. Náročná disciplína
20.03.2021
8HitBoy
Je to fajn PnP-čka, možno súhlasím s tým, že je to taká hra na istotu, ale do toho sa dostaneš, postupne si dovolíš väčšie a väčšie špeciálnosti. Čo mi osobne trošku vadí, je že tam nevidím ani jednu z tém? Ale možno som mimo a vysvetlíš mi to :)
Dobrá práca, teším sa na ďalšie a ďalšie práce :)
23.03.2021
Cestovateľ
Inšpiráciou bola obrazová téma a úmyselne som sa vyhýbal prvotnej myšlienke "zaváraných víl". Predstavil som si ich ako zbierku duší, ale nakoniec ma to dobehlo, ešte "prvoplánovejším" finálnym príbehom :)
23.03.2021
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.