Ork a Mág

Orkovia. Ako len neznášal tie hlúpe zelené potvory. Keď študoval mágiu, nikdy by si nepomyslel, že roztiahnutá zelená gebuľa bude to posledné, čo pred smrťou uvidí.
Filmová história scifi
Orkovia. Ako len neznášal tie hlúpe zelené potvory. Keď študoval mágiu, nikdy by si nepomyslel, že roztiahnutá zelená gebuľa bude to posledné, čo pred smrťou uvidí.
„Smradľavý ružovokožec.“ monštrum si odpľúlo. ,,Smradľavé... ružové... kúzla vám nepomohli. A o chvíľu skapeš ako všetky tie prasce naokolo.“
Jediné, čo Mágovi dávalo nádej na prežitie bolo, že Ork bol tiež na pokraji svojich síl. Po tom, čo tábor ľudí v noci prepadli a po boji, ktorý nasledoval, sa Mág ledva držal na nohách. Našťastie sa mu v tom chaose, ktorý po útoku vypukol, podarilo vyslať psa so správou. Ostávalo iba prežiť, kým príde pomoc.
„Stále lepšie prasa než zelený kus hov...“ Mág takmer prišiel o hlavu. Len tak tak sa mu zvyškami síl podarilo odvrátiť sekeru, ktorú po ňom Ork vrhol. Avšak kúzlo úplne nevyšlo a po ramene mu tiekla krv. Mágovi sa zatočila hlava a spadol na kolená.
Ork sa zasmial a začal sa pomaly približovať. Už iba pár krokov a obrovské ruky dokážu to, čo sa sekere nepodarilo.
,,Ružový smrad!“ ork sa zastavil. Na poslednú chvíľu sa Mágovi podarilo v kabáte nájsť zvitok s ochranným kúzlom. Pred útočníkom ho teraz chránil ohnivý kruh. Normálne by bol takto v bezpečí aj celý deň, ale teraz bol ledva pri zmysloch. Kúzlo mu dalo pár minút, ale koniec bol už blízko. Zdalo sa, že Ork si to uvedomil tiež. Zastal pár krokov pred kruhom a na tvári mal úškrn, z ktorého sa Mágovi obracal žalúdok. Keby v ňom niečo mal, letelo by to hneď von. Mohol urobiť už len jedinú vec.
„Heh, zdá ša že zelené špiny tentokrát vyhrali. Na špinu!“ kabát neschovával iba zvitky s kúzlami, ale aj fľašu vína, ktorú so sebou nosil vždy. A čo je pred smrťou lepšie, než sa poriadne napiť. Ako do seba lial obsah fľaše, ork sa pohol o niečo bližšie.
„Ružový, daj mi to sem a ja ti nenaseriem do gebule po tom, čo ti ju odtrhnem.“
A vraj alkohol nie je riešenie na všetko. Hodil fľašu orkovi, ktorý sa z nej hneď napil. Možno keby nebol zmáhaný únavou, alebo mal v zelenej gebuli kus rozumu, všimol by si úsmev na mágovej tvári.
Skôr než Ork vypil zvyšok vína, padol na zem ako poleno.
„Heh, zmrd zelený, teraz si môže srať v pekle.“ Pomyslel si Mág. Za vínom mu bolo ľúto, ale to, že porazil nepriateľa, ho potešilo. Škoda len, že ho bude čoskoro nasledovať. Posledné sily opustili jeho telo a bezvládne zvalil sa na zem. Ako strácal vedomie, zazdalo sa mu, že začul brechot.

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Diskusia

Culter
Veľmi dobré. Rád by som si prečítal niečo viac. Tá nenávisť je priam hmatateľná. Akurát som nepochopil dve veci. Vo víne mal jed? A ten brechot na konci? Kerberos?
13.10.2013
Ester Magyarová
Wau :) Nemal jed, ale už boli obaja takí unavení, že od toho vína zaspali. A brechot- pomoc ;) Poslal psa so správou.
13.10.2013
jurinko
No neviem, ci to bolo len unavou. Hlavne, ked sa tak uskrnal. Ale mozno su orkovia citlivejsi na alkohol, a tak ho vlastne ozralo do bezvedomia aj tych par hltov :-) Inak je to fajn, aj nadej tam nejaka bola, aj to nebolo uplne beznadejne, aj to hadam pre maga dobre dopadlo. Prijemna jednohubka, ak mas z tohto sveta aj viac, naozaj kludne posli :-)
13.10.2013
William Cody
Ok, dobre nastavené(hoci od úvodu očakávané)brechanie psa. Vínu "čosi" chýbalo, ale ako veselá poviedka z akého si "Orkovského" sveta to bola dobrá oddychová a zábavná "jednohubka".
14.10.2013
mayo
velmi dobre a aj zabavne! myslim ze to vino bolo proste magicky silne. a tiez mam dojem ze v tejto poviedke nadej nezomrela. len tak dalej :-)
14.10.2013
Monika Kandriková
Zase raz všetko vyriešila fľaša. Som netušila, že orkovia a mágovia majú tiež slovenskú mentalitu, chááá. :D
14.10.2013
Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Diky, som rád, že pobavilo. :P Ten brechot bol pes - pomoc. Pokiaľ to teda čitateľ nezobral tak, že mág zomiera, to by tam kľudne aj trojhlavý pes pasoval. :P Víno - obaja boli už dosť vyčerpaní, takže tomu vínu veľa netrebalo, aby ork padol. Ale možno naň použil aj nejaký ten zvyšok mágie, ktorý Mágovi ostával. :D Viac z tohto sveta nemám, teda aspoň nie napísané. Tažko sa mi dokopáva k písaniu. Ale tieto poviedky na počkanie sú fajn spôsobom, ako niečo dostať von, tak snáď sa podarí pobaviť aj nabudúce. :D
11.11.2013
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.