Láska ako sen

Keď sa zamiluješ, nie je čo riešiť. (Nie je to klasická poviedka, ale drabble - text s presne 100 slovami. Tento hravý žáner som objavila len nedávno a ihneď si získal moju škodoradostnú dušičku. Zahrajte sa tiež a skúste vymyslieť ešte lepšie. - vyjadrenie autorky)
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Plnoštíhla postava, chabé vlásky, okuliare a pod očami prvé vrásky. Slobodná. Najstaršia družička v okrese, škoda hovoriť.
Život o ničom sa rozhodla riešiť na nete.
Duchom mladý, nikdy nepochopený samotár s nickom Frédo, ju zaujal. Cítila sa podobne.
Slovo dalo slovo a čoskoro jej zaškrípal na dvere.
So stisnutým hrdlom mu šla otvoriť.
Šokovane vzhliadla do spálenej tváre, pochopila.
Enykybenyky kliky bé, Freddy ide po tebe...pospevoval si kedysi jej brat. Často ju desil nožnicovou nočnou morou.
„Spím?“
Prikývol.
To budete čumieť, čo dokáže môj chlap! Schmatla ho do náručia a čoskoro susedia prvýkrát začuli veľavýznamné škrípanie jej postele. Dokázala to!

Lenona

Lenona
.

Diskusia

Aldeberan
:-O chudák žena. Musím uznať, že záver bol prekvapivý :D
23.06.2012
jurinko
Necitim sa uplne kompetentny hodnotit drabble, pretoze okrem formalnych veci (presny rozsah) su tam aj ine poziadavky na stylistiku (napr. udernost, nerozvlacnost, ..) a ja som dostal na jedno moje doubledrabble (200 slov) priserne zdrvujucu kritiku, spocivajucu v tom, ze asi tri vety neznamenali posun v deji, a tak to vraj bolo rozvlacne (aj ked doteraz neviem, ako moze byt nieco na desat riadkov rozvlacne :-) ). Tym chcem povedat, ze vobec neviem, ako sa drabble hodnoti, a preto ti body nemozem dat. Ale pacilo sa mi to. Musela to byt riadna megera, ked bol pre nu aj Freddy dobra volba :-) A co, dam ti hodnotenie, nech ma drabblisti neznasaju, kolko chcu. Dam ti 10. Za odvahu priniest sem novy zaner, a za lahkost spracovania :-)
23.06.2012
Lenona
yurinko: práve o to mi išlo. Možno to nie je drabble podľa pravidiel/inak, okrem tých povinných sto slov som žiadne nenašla/, no chcela som ukázať sebe a aj ostatným, že sa netreba báť nových vecí, práve naopak, treba ich skúšať. Čo sa nepodarí na prvýkrát, môže sa podariť neskôr. Skúšam, čo ma zaujme a snažím sa to časom vylepšiiť. Dúfam, že ťa kritika tvojho doubbledrabble neodradila natoľko, aby si nenapísal ďalšie.
23.06.2012
jurinko
Ja som hlavne jednu mikropoviedku na doubledrabble prerobil (inak take skrtanie ma nieco do seba ;-) ). Ale iba pre ucely tej sutaze, nejak mi tato forma nesadla, nemam potrebu pisat dalsie drabble (bez ohladu na hodnotenie). Viac ma bavia poviedky :-)
23.06.2012
Lenona
jurinko: ja som to spravila presne naopak! Pointu som natiahla na sto slov. Drabble vnímam ako akési jadro, okolo ktorého je možné vystavať poviedku, ak by som to chcela. Je to celkom dobrá rozcvička, v čase, keď sa mi nechce písať niečo dlhšie alebo keď budem ležať na lehátku na pláži a nudiť sa. Sto slov sa píše rýchlo, len s ich významom treba potom trochu "počarovať." Uvedomila som si, že pri tomto žánri je dôležité každé jedno slovo a spôsob jeho použitia.
24.06.2012
gor-gor
Schvaľujem každý pokus vytvoriť čosi nové, priblížiť sa letargickému stádu aspoň na dosah jeho lenivej ruky. I keď tým detailom nerozumiem - nevadí. Vždy je to nekonečne lepšie, ako sa dívať na americké herectvo.
Neposielam ďalšie poviedky, lebo uverejnenie tej poslednej trvalo vyše dva mesiace /na prvý pokus asi neprešla, počkal som mesiac, na druhý - o ďalší mesiac - už prešla./ Je to ako diskutovať s hluchonemým.
24.06.2012
jurinko
gor-gor, kludne posielaj poviedky, cakacka je dlha, ale isto-iste sa dockas. A neser sa ;-)
24.06.2012
Culter
Tak to už hej. Výborne. Dej som nedokázal absolútne predvídať. "Zaškrípal jej na dvere..." fuj, strašidelné.
25.06.2012
legolas
Prosím, radšej poviedky. toto je strata času.
11.09.2012
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.