Len som poprosil...

napisala som sem len kusok, chcela by som vediet ci by to zaujalo. dik
Podporte scifi.sk
V ten večer šumeli stromy veľmi hlasno, vietor do ich listov vrážal čoraz mocnejšie, až sa mi zazdalo, že si medzi sebou šepkajú. Suché opadané listy na cestách sa zvíjali a prvé kvapky blížiaceho sa dažďa dopadali na búrlivú hladinu rieky. Raz som tu už bol. Mal som deväť rokov. Bola sobota, 12.10.1985. Chladný upršaný deň, presne ako tento. Jeden z najkrutejších dní. Navždy som prišiel o to, čo som skutočne miloval - svoju matku. Zrejme poslednú bytosť, ktorej na mne záležalo. Na pohrebe sa zišlo asi len desať ľudí. Nablízko mňa stál starý muž. Mal čierny oblek, vyziabnutú tvár a na hlave sa mu črtalo ešte zopár šedivých vlasov. V ten deň po pohrebe ma pozval, aby som sa s ním modlil. Nevedel som sa modliť. Nemal som rád Boha. Starec mi radil, aby som Ho o niečo požiadal. Niečo neobyčajné. Tak som povedal : "Bože, ak ma miluješ, daj mi život."
To bolo prvýkrát, čo som hovoril s Bohom. O pár dní na to starý muž zomrel a ja som Boha už o nič neprosil. Až do toho dňa. Stál som na moste a moje slová boli plné výčitiek. Pristúpil som ku kraju mosta a vyzul som si topánky. Rozhnevaný som ich hodil do vody a prúd ich v okamihu strhol so sebou. Vykríkol som : "Daj mi život!"
Takisto som potom učinil so svojou kravatou a vecami čo som mal postrkané po vačkoch, keď sa v tom na konci mosta zjavila žena.

Eliška

Eliška

Diskusia

Martin Frö
Tak zo začiatku stále dávať pozor na opakovanie slov (i keď sa to objavilo len raz v úvode), mne osobne prekážajú presné počty osôb. Nejako to uberá na priestore. Možno by to chcelo ich trochu opísať a tak isto uviesť, prečo postavu zaujal práve ten starec (to, že stál vedľa nič nevraví ani o ňom, ani o postave a o motivácii), ale zase je pravda, že na pohrebe vlastnej matky si človek nič všímať nemusí a môže to byť prostriedkom pre opis atmosféry. V každom prípade je to zrelé na pokračovanie. Budem čakať...dal som 7 :)
11.08.2009
YaYa
Ak chceš vedieť, či by to zaujalo, daj viac... Takto môžem povedať len, že dobrý úvod. Ale ďalej som v neistote. Predveď ako to dokážeš s rozvojom deja a postáv. Len to som chcela...
11.08.2009
Aldeberan
imho trošku kostrbatý a nevypísaný štýl. na začiatku - príliš dlhé zložené súvetie (neposobí to moc dobre, pokial nechceš písať magický realizmus, treba na ne zručnosť) a opakovanei slov. presný počet ludí vobec nevadí. inak treba napísať niečo viac.
11.08.2009
jurinko
Nemozem hodnotit. Nemalo to dej, ani nic. Napis nieco normalne, potom ti povieme, ci sa nam to pacilo. (normalne = poviedka)
11.08.2009
Aldeberan
jurinko: nj, poviedka :) takeho tu vela nieje
12.08.2009
kAnYs
Priklanam sa k Jurinkovi. Pointa slaba, pribeh nulovy. Dal som 3.
14.08.2009
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.