Prvorodenci: Zrod

Prvy vlkolak... Prva upirka... Kto tvrdil, ze prvy bul Drakula? A preco sa tak nenavidia?
Podporte scifi.sk
Galha stala na okraji lesa. Po saj jej pomali tiekla krv. Biele saty mala od nej zmacane. az zcerveneli. V jej plavich vlasoch vytvorila zasychajuca krv tmave pramene. Hadir jej podal Dasmin. Kamen v jej rukach zaziaril. Co tam po tom, ze vyzabijali celu dedinu. Kamen je ich a uz nic ich nezastavi.
Mame kamen.
Ano, Hadir, mame..hmm.
Galha sa prudko otocila k Hadirovi. Jedna z jej saj sa mu zabodla medzi rebra. Halir instinktivne uskocil. Rana nebola az tak vazna. S poza chrbta vybral svoj mec. Pevne ho zovrel do oboch ruk. Sekol po Galhe. Galha uskocila a nastavila Halirovi nohu. Potkol sa a jej vyletel kamen z ruk. Naciahla sa po nom, no Halir, v snahe zabranit jej v tom, sekol po jej ruke mecom. Galha odtiahla ruku v poslednej chvili. Halirov mec vsak roztal kamen na dve polovice.
Okolie zaplnil modry zablesk. Elektrizujuca vlna zasiahla Galhu i Halira a zdvihla ich do visky. Halir zreval od bolesti. Jeho Telo sa zacalo menit. Hrud ho palila. Nohy sa skracovali, ruky predlzovali. Tvar sa mu zacala menit. Licne kosti vystupili a celust tak vyrastla, ze mal pocit, ze mu uleti. Zkusnute zuby ho zacali rezat. Chrup sa mu menil na vlci.
Jeho krik vsak nebol jedinym. Galha kricala od strachu. Videsena tym, co sa deje s Hadirom, si ani nevsimla vlastne zvacsene tesaky. Aa poton to prislo. Pocitila strasny hlad. Siahla do vreca po jedlo, zakusla sa a... Nemalo to vyznam. V bezmocnej zurivosti sa rozbehla do lesa.
...

Irwin

Irwin
None

Diskusia

marcus
hmm..tak ohliadnuc na to ze na tak kratky usek je tam stranse vela chyb, aj na to ze to prakticky o nicom nehovori, a aj na to ze sme sa nic nedozvedeli, musim ta sklamat. je to o nicom. Naco si tu poslal 10 riadkovy text? absolutne nechapem. nic bod ti za to nedam. sorry man,
30.07.2006
Saťo
bez diakrityky, s mno3tvom chyb, asi si to už po sebe druhy krat nečital, však, Bodovať taktiež nebudem pretože je to len maly kusok vytrhnuti z kontextu, ale mas plus ze to malo taky nadych :D
30.07.2006
SARS
Oh, tí ľudia sú nepoučiteľný! Dve pekné dlhé poviedky a teraz... TOTO. Krátke, s chybami, nehodnotiteľné. Viac netreba hovoriť. A vlastne ešte niečo... Veľmi mi to pripomína Underworld: Evolution.
30.07.2006
Aldeberan
hm. heh. uhm. no. prečo to vlastne čítať? 8-/ Vôbec sa nesnažíš aby top aspoň vyzeralo zaujimavo. bez diakritiky. uf. bolo to pisane ako SMS-ka co sa trosku vymkla kontrole ci co ? :(
30.07.2006
draculin
Originalne ma nic nenapada,ale opakovanie=matka mudrosti (a to ma dnes ani zuby nebolia,tak som dobry ako plysovy macko).Chyby sa stavaju,ale v takomto malom rozsahu to je asi naschval,ze?..a pisanie ako do mobilu je uplne osobny utok na tych,co to citaju.Kurňa,ved tych 10 makcenov nie je problem napisat?A KRATKE.Anciasa..poviedka by mala nieco ako dej,konflikt,postavy..tato nema nic.Len mena,suchy pokus o boj (este aj ten je nelogicky napisany!!!) ziadnu zapletku,zbytocne pouzite vymyslene slova (saj???).A tiez to klise z Underworldu - muz vlkodlak,zena upir..bleee. No nic,nabuduce nieco zmysluplne a budeme tu chrochtat blahom :)
31.07.2006
marcus
to saj mi pripomina slovo sai, ktore pouzival Stephen King vo svojej "sage" Temna veza, inak negialna zalezitost, ale on to mal pouzite ako cast narecia a bolo to nieco ako slusne oslovenie nieco ako pani alebo tak..
nuz pravdu povediac pochybujem ze je to odtial kedze je to vo vete: " po saj jej tiekla krv... " no ale co uz ..... :D
01.08.2006
cyberstorm
No, uz tu bolo povedane vsetko. Fakt, mozno lentrochu viac rozviest.... A co sa tyka toho saj, myslim ze malo ist o sai a to je tusim japonska zbran: http://en.wikipedia.org/wiki/S ai_%28weapon%29
03.08.2006
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.