Podivná doba (2021)

V našom svete (a obzvlášť v Manchestri) pôsobia temné sily, a preto buďme vďační za týždenník Podivná doba, ktorý nám o nich prináša pravidelné správy. Podivná doba sa venuje tajomným a úžasným (ale oveľa viac tým tajomným) veciam v modernom živote, je to najprístupnejší týždenník o všetkom nevysvet...

Info

Slov. názov Podivná doba
Orig. názov The Stranger Times
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia V našom svete (a obzvlášť v Manchestri) pôsobia temné sily, a preto buďme vďační za týždenník Podivná doba, ktorý nám o nich prináša pravidelné správy. Podivná doba sa venuje tajomným a úžasným (ale oveľa viac tým tajomným) veciam v modernom živote, je to najprístupnejší týždenník o všetkom nevysvetlenom a nevysvetliteľnom. Alebo sa tak aspoň sám prezentuje. Skutočnosť vyzerá trochu inak. Vydavateľ je ľudská troska, nevrlý, vulgárny opilec, ktorý sám neverí kvalitám (a už vôbec nie obsahu) svojho vlastného periodika, a redakciu tvorí nesúrodá partička stratených existencií s celým zástupom vlastných tajomstiev a predsudkov. A pokiaľ ide o pozíciu šéfredaktora... tá sa zo všetkého najviac podobá otáčacím dverám, ktoré sa práve teraz znova otočili a vklopýtala z nich Hannah Willisová so svojim vlastným nákladom problémov. A keď hneď prvý týždeň po jej nástupe do novej práce dôjde k tragédii, redakcii Podivnej doby nezostáva nič iné, len sa pustiť do skutočnej, serióznej investigatívnej novinárčiny. Vo svetle šokujúceho odhalenia, ku ktorému dospejú, si zrazu všetci uvedomia úplne nečakanú vec: že niektoré z článkov, ktoré v minulosti sami pokladali za obyčajné báchorky, v skutočnosti popisovali desivú, otrasnú realitu.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2023: Prekladová Fantasy tvorba

Najlepšie dospelácke fantasy knihy za rok 2023 v slovenskom a českom preklade! A že ich teda nie je málo! Ktoré z nich ste čítali vy?

0 komentárov