Zmenšující se muž (1956)

Deň za dňom, centimeter po centimetri sa Scott Carey zmenšuje. Ide o nezastaviteľný proces v dôsledku vystavenia jeho tela podivnej radiácii. Carey sa najskôr pokúša pokračovať v akomsi normálnom živote, žena a deti sa mu však nezadržateľne vzďaľujú. Potom, čo stratí všetok kontakt s ľuďmi, sú mu hm...

Info

Slov. názov Zmenšující se muž
Orig. názov The Shrinking Man
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Deň za dňom, centimeter po centimetri sa Scott Carey zmenšuje. Ide o nezastaviteľný proces v dôsledku vystavenia jeho tela podivnej radiácii. Carey sa najskôr pokúša pokračovať v akomsi normálnom živote, žena a deti sa mu však nezadržateľne vzďaľujú. Potom, čo stratí všetok kontakt s ľuďmi, sú mu hmyz a pavúky obrími protivníkmi. A aj to je len etapa na jeho ceste do neznáma... Dnes už klasická science fiction z päťdesiatych rokov minulého storočia je niekoľkokrát sfilmovaná, stále pôsobivou pripomienkou, že tie najlepšie príbehy odolávajú pôsobeniu času. Richard Matheson tu sleduje základnú premisu s neúprosnou, desivou logikou, ako je mu vlastná. Román navyše dopĺňa niekoľko kratších prác, z ktorých niektoré sú známe vďaka úspešným filmovým spracovaniam.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2022: Science fiction

V roku 2022 vyšlo obrovské množstvo zahraničných žánrových kníh preložených do českého alebo slovenského jazyka. Z nich Vám ponúkame výber tých najlepších a najzaujímavejších scifíčok.

0 komentárov