Fantasmagoriana: Kniha, která zrodila Frankensteina (1812)

Mimoriadna príležitosť zavítať do sveta počiatkov modernej európskej literatúry. Antológia hrôzostrašných príbehov. Elementárne častice svetovej hrôzy Fantasmagoriana podnietili fantáziu popredných osobností svetovej romantickej scény už pred viac ako 200 rokmi v lete roku 1816, keď na brehu Žene...

Info

Slov. názov Fantasmagoriana: Kniha, která zrodila Frankensteina
Orig. názov Fantasmagoriana
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Mimoriadna príležitosť zavítať do sveta počiatkov modernej európskej literatúry. Antológia hrôzostrašných príbehov. Elementárne častice svetovej hrôzy Fantasmagoriana podnietili fantáziu popredných osobností svetovej romantickej scény už pred viac ako 200 rokmi v lete roku 1816, keď na brehu Ženevského jazera sa vo vnútri vily Diodati zišla vybraná literárna spoločnosť v podobe lorda Byrona, Mary Shelleyovej, Percyho Shelleyho a doktora Polidoriho, aby stvorila vlastné strašidelné príbehy. Chimérické výpravy básnikov desu vtedy stvorili nesmrteľné diela z rodu Frankensteina, Drakuly alebo Múmie. Originálne, pôvodne nemecky písané dielo, ktoré bolo romantiky čítané vo francúzskom preklade, sa dnes prvýkrát dostáva do rúk českého čitateľa. Veľkolepý návrat ku koreňom európskej literatúry je určený všetkým milovníkom kvalitného hororu. Antológia z nemeckých končín ich prekvapí svojou nestarnúcou sviežosťou a jedinečným významom. Do slovenčiny preložili germanistky Lucy Topoľská a Ingeborg Fialová-Fürstová. Autorom konceptu knihy s farebnou prílohou zostavenou z dobových ilustrácií je znalec hororu Martin Jiroušek.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

To najlepšie za rok 2021: Hororové knihy

Radi sa bojíte? Pripravili sme si pre vás výber tých najlepších zahraničných prekladových hororov, ktoré na slovenskom a českom trhu môžete nájsť. Bu!

0 komentárov