Toulavá Země (2000)

Imaginatívna poviedková zbierka od autora bestselleru Problém troch telies Liou Cch'-sin, najznámejší čínsky autor science fiction, uchvátil svet svojou rozsiahlou trilógiou Spomienka na Zemi, avšak jeho poviedková tvorba je nemenej strhujúca a zaujímavá. V týchto príbehoch o slnečnej smrti, m...

Info

Slov. názov Toulavá Země
Orig. názov 流浪地球
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Imaginatívna poviedková zbierka od autora bestselleru Problém troch telies Liou Cch'-sin, najznámejší čínsky autor science fiction, uchvátil svet svojou rozsiahlou trilógiou Spomienka na Zemi, avšak jeho poviedková tvorba je nemenej strhujúca a zaujímavá. V týchto príbehoch o slnečnej smrti, mimozemských civilizáciách alebo cestovaní časom a vesmírom nájdu čitatelia podnetné meditácie o technológii i umení, kontrastoch rozľahlosti a mikroskopičnosti svetov, ale aj o nekonečnom boji medzi životom a smrťou. Každá z týchto poviedok akoby v skratke zachytila Liouovo súcitné chápanie ľudstva a hlbokú reflexiu ľudskej povahy. Dohromady potom slúži ako úžasná a inšpirujúca hostina pre fantáziu.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

To najlepšie za rok 2021: Science fiction knihy

Pokračujeme v sérii článkov snažiacich sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2021. Nech sa páči - to najlepšie z knižnej science fiction.

4 komentárov