Nasterea (2021)

Druhý návrat do temného sveta, kde sa na pravdu a nádej už takmer zabudlo ... Omstakland bol napadnutý. Človek, ktorému Ilan zachránila život, rozpútal peklo. Ilan sa na poslednú chvíľu podarilo rozlúštiť dávnu vetu aj jej zmysel. Objavila cestu. A tiež miesto, ktoré hľadali celé generácie. Miest...

Info

Slov. názov Nasterea
Orig. názov Nasterea
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Druhý návrat do temného sveta, kde sa na pravdu a nádej už takmer zabudlo ... Omstakland bol napadnutý. Človek, ktorému Ilan zachránila život, rozpútal peklo. Ilan sa na poslednú chvíľu podarilo rozlúštiť dávnu vetu aj jej zmysel. Objavila cestu. A tiež miesto, ktoré hľadali celé generácie. Miesto, kde nie je život, ale len jedovaté šedá mračná - priechod na druhú stranu retey. Je to ale aj miesto, kde žijú nasterey, najväčšia hrozba v Duvalskom pohorí. Lenže kým títo obávaní tvorovia naozaj sú? Prečo začali častejšie a tvrdšie útočiť? A čo sa skutočne nachádza na druhej strane? V Ilaninom svete neexistuje nikto, kto by na tieto otázky dokázal odpovedať. Tí, ktorí kedysi niečo vedeli, sú už dávno mŕtvi. A tí, ktorí sa na druhú stranu vydali, sa nikdy nevrátili. Ilan vie, že jej nikto nepomôže. Ocitla sa sama a bez ochrany bojovníkov. Je síce sklenár, ktorým nasterey neubližujú ... bude to však stačiť na prežitie?
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

To najlepšie za rok 2021: Young Adult knihy

Ďalší zo série článkov mapujúcich to najlepšie z fantastiky za rok 2021, tentoraz z kategórie Young Adult SFFH literatúry.

0 komentárov