Solaris (1961)

Solaris je vrcholné dielo Stanisława Lema, jedného z mála neanglicky píšucich spisovateľov, ktorí prenikli do absolútnej špičky autorov science fiction. Príbeh sa odohráva na vzdialenej planéte Solaris, osídlenej živým oceánom, ktorý prejavuje inteligenciu, avšak tak odlišnú od všetkého, čo pozna...

Info

Slov. názov Solaris
Orig. názov Solaris
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Solaris je vrcholné dielo Stanisława Lema, jedného z mála neanglicky píšucich spisovateľov, ktorí prenikli do absolútnej špičky autorov science fiction. Príbeh sa odohráva na vzdialenej planéte Solaris, osídlenej živým oceánom, ktorý prejavuje inteligenciu, avšak tak odlišnú od všetkého, čo poznajú ľudia, že ich pokusy o nadviazanie kontaktu sa nielen nedaria, ale vedú k úplne nečakaným efektom. Oceán totiž dokáže zhmotniť najskrytejšie ľudské myšlienky, vytvoriť kópie dávno zomrelých ľudí, čo však vedie k duševnému rozvratu pracovníkov, ktorí sa výskumom oceánu zaoberajú.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

To najlepšie za rok 2021: Science fiction knihy

Pokračujeme v sérii článkov snažiacich sa zhrnúť to najlepšie vo fantastike za rok 2021. Nech sa páči - to najlepšie z knižnej science fiction.

4 komentárov

Knihy mesiaca: marec 2021

V novej pravidelnej rubrike si vždy predstavíme najzaujímavejšie žánrové knižné tituly za minulý mesiac. Začíname marcom 2021!

4 komentárov