Archívy hrôz (2004)

Bob Howard je počítačový hacker, ktorý pracuje pre britskú okultnú rozviedku zvanú Práčovňa. Administratívne úlohy a prebujnená byrokracia ho nudí, a preto požiada o preloženie do aktívnej služby. Terénne operácie Práčovne zvyčajne majú za cieľ naprávať rôzne okultné dôsledky matematických výpočtov,...

Info

Slov. názov Archívy hrôz
Orig. názov The Atrocity Archives
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Bob Howard je počítačový hacker, ktorý pracuje pre britskú okultnú rozviedku zvanú Práčovňa. Administratívne úlohy a prebujnená byrokracia ho nudí, a preto požiada o preloženie do aktívnej služby. Terénne operácie Práčovne zvyčajne majú za cieľ naprávať rôzne okultné dôsledky matematických výpočtov, a aj keď Bob tuší, aké nebezpečné akcie ho čakajú, nevie si predstaviť, ako hrozné je ich skutočné historické pozadie ... Britský spisovateľ Charles Stross poňal Archívy hrôz ako špionážne sci-fi román v štýle "drsnej školy". Autor s ironickým nadhľadom nadväzuje na odkaz HP Lovecrafta a thrillery z obdobia studenej vojny a trúsi dejom ohromné množstvo faktov z rôznych vedných odborov, ktoré korenie typicky britským čiernym humorom.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Čo ak... Druhá svetová vojna inak

8. mája 1945 skončila v Európe Druhá svetová vojna. No čo ak by to bolo inak? Príspevok k 75. výročiu ukončenia najkrvavejšieho konfliktu.

10 komentárov