Chlapci z Brazílie (1976)

V japonskej reštaurácii v Amerike sa schádzajú muži z organizácie Kameradenwerk, aby prerokovali akési "obchodné záležitosti". Ich predseda a organizátor celej akcie, doktor Josef Mengele, ktorý vykonával za Hitlerovej vlády pokusy na ľuďoch, im prednesie plán, podľa ktorého majú v priebehu dvoch ro...

Info

Slov. názov Chlapci z Brazílie
Orig. názov The Boys from Brazil
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia V japonskej reštaurácii v Amerike sa schádzajú muži z organizácie Kameradenwerk, aby prerokovali akési "obchodné záležitosti". Ich predseda a organizátor celej akcie, doktor Josef Mengele, ktorý vykonával za Hitlerovej vlády pokusy na ľuďoch, im prednesie plán, podľa ktorého majú v priebehu dvoch rokov zabiť 94 mužov z rôznych krajín sveta, ktorým je šesťdesiat päť rokov a sú štátnymi zamestnancami. Prerokúva s nimi detaily plánovaných vrážd, ale nikto z nich netuší, že sú odpočúvaní. Odpočúvanie si u servírky zaplatil mladík menom Barry Koehler, ktorý keď počuje všetko, čo je zaznamenané na páske, neváha a volá do Európy spisovateľovi Yakovovi Liebermannovi, ktorý kedysi prežil holokaust a teraz usiluje o spravodlivé potrestanie nacistov. Ten sa pustí do pátrania, ktoré ho dovedie k možnému návratu najnenávidenejšieho muža planéty.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Čo ak... Druhá svetová vojna inak

8. mája 1945 skončila v Európe Druhá svetová vojna. No čo ak by to bolo inak? Príspevok k 75. výročiu ukončenia najkrvavejšieho konfliktu.

10 komentárov