Spojené štáty japonské (2016)

Japonsko pred niekoľkými desaťročiami vyhralo druhú svetovú vojnu. Američania uctievajú ich vznešeného cisára a nikto nepochybuje o tom, že vojnová brutalita víťazov bola len exemplárnym príkladom. Nikto, až na Washington - tajomnú skupinu bojovníkov za slobodu. Ich najnovšia podvratnú činnosťou je ...

Info

Slov. názov Spojené štáty japonské
Orig. názov United States of Japan
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Japonsko pred niekoľkými desaťročiami vyhralo druhú svetovú vojnu. Američania uctievajú ich vznešeného cisára a nikto nepochybuje o tom, že vojnová brutalita víťazov bola len exemplárnym príkladom. Nikto, až na Washington - tajomnú skupinu bojovníkov za slobodu. Ich najnovšia podvratnú činnosťou je distribúcia ilegálne videohry, ktorá hráča zavádza do sveta, v ktorom vojnu naopak vyhrali Spojené štáty americké. Kapitán Benik Išimura sa ako videoherný cenzor snaží spolu s agentkou japonskej tajnej polície Akiko Cukinovou zabrániť ďalšiemu šíreniu znepokojujúceho produktu. Ale aj Išimura čosi skrýva... Pomaly odhaľuje, že prípad Washingtone je oveľa komplikovanejší, než sa zdalo, a podvratná videohra je vďaka svojmu pôvodu oveľa kontroverznejšia a nebezpečnejšia ako by mohol ktokoľvek predpokladať.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Čo ak... Druhá svetová vojna inak

8. mája 1945 skončila v Európe Druhá svetová vojna. No čo ak by to bolo inak? Príspevok k 75. výročiu ukončenia najkrvavejšieho konfliktu.

10 komentárov