Horké semeno (2010)

Píše sa rok 1939. Na strane nacistov sa k boju chystajú nadľudia, na strane Britov démoni. Čo čaká obyčajného človeka, ktorý sa medzi ne pripletie? Britského tajného agenta Rayboulda Marsha prenasleduje spomienka na Nemku, ktorú tesne pred koncom španielskej občianskej vojny letmo zazrel v barcel...

Info

Slov. názov Horké semeno
Orig. názov Bitter Seeds
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Píše sa rok 1939. Na strane nacistov sa k boju chystajú nadľudia, na strane Britov démoni. Čo čaká obyčajného človeka, ktorý sa medzi ne pripletie? Britského tajného agenta Rayboulda Marsha prenasleduje spomienka na Nemku, ktorú tesne pred koncom španielskej občianskej vojny letmo zazrel v barcelonskom prístave. Žmurkala na neho ako stará známa. A do otvorov v lebke jej viedli drôty. Krátko po vypuknutí druhej svetovej vojny nasadí Tretia ríša na osobitné misie vojakov s nadprirodzenými schopnosťami. Je práve na Marshovi, aby svoju vlasť uchránil pred ženou, ktorá sa vie urobiť neviditeľnou, pred mužom prechádzajúcom múrmi a pred onou neznámou z Barcelony, ktoré jej schopnosť nazerať do budúcnosti umožňuje pretvárať prítomnosť. Aby odvrátil hroziaci inváziu, vystopuje Marsh britských čarodejníkov, hŕstku čudákov tajacich svoju existenciu pred svetom. Každé kúzlo si však žiada obeť, a Británia možno za svoju obranu zaplatí rovnako strašnou daň ako za naozajstnú bitku ... Nadprirodzený príbeh z alternatívneho dvadsiateho storočia, napriek všetkej podobnosti tak nepodobného tomu nášmu, je prvým dielom triptychu, v ktorom si Otčina Roberta Harrisa podáva ruku s Alanom Moorom.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Čo ak... Druhá svetová vojna inak

8. mája 1945 skončila v Európe Druhá svetová vojna. No čo ak by to bolo inak? Príspevok k 75. výročiu ukončenia najkrvavejšieho konfliktu.

10 komentárov