Tento čas je náš - nikoho iného.

list
Podporte scifi.sk
Už pred rokom som sa zapovedala, že nebudem písať, lebo moje názory nikoho nezaujímajú. Mnohí tvrdili, že sú to vymyslené bludy a spravili zo mňa hlupáka. Žiaľ - boli nadčasové a pravdivé,
Vo svojich poviedkach som varovala ľudí čo sa na nás valí, ale nik ma nepočúval. Písala som o veľkom chaose, ktorý nastane. Človek , človeku nedá žiť. Všetko v našej krajine zabetónujú – zastavajú a nebudeme mať, kde pestovať poživeň. Všetko sa bude dovážať. Bude veľká drahota a chudoba. Politici nás predajú do otroctva za štipku soli, alebo misku šošovice. Stalo sa.
Nikdy - ani vo sne by mi nenapadlo , že sa od našich detí dožijeme takej neúcty, takej, ignorácie , často nám dali najavo, že sme starí - nadbytoční , že im priamo ujedáme z ich výhod. Keď som také správanie videla, neraz som im pripomenula, že aj oni raz budú starí a deti o ktorých sa celý život krvopotne starali , im dajú pocítiť tzv. vďačnosť- potom horko zaplačú.
Dosť bolo vyplakávania, niekde som čítala ,že človek nemôže hlbšie klesnúť, ako si sadnúť a plakať sám nad sebou. Treba nájsť riešenie, hoci sme starí, ale nesmieme sa dať prevalcovať hlúpymi šteňatami a dať sa poslať do zabudnutia. Spomeňme si, že cez našu krajinu preteká srdce Európy. Bije pre všetkých dobrých ľudí. Niekto vytvoril mega chaos. Urobil veľkolepú štúdiu, ako nás dostať .Začali útočiť postupne na všetkých frontoch.
Tento chaos bol vytvorený preto, aby sa lacno dostali k novým územiam a k novým trhom a lacným pracovným silám. Podľa mňa naši predkovia sa obracajú v hrobe, že ich potomkovia majú v žilách cmar a mnohým je jedno ako budú žiť, ako otroci, alebo slobodní ľudia čo spravujú svoje územie.
Táto situácia sa netýka iba našej krajiny, ale týka sa celej planéty, ide nám o všetko o holú existenciu. Veľmi zlé bytosti vytvorili chaos na všetkých úrovniach a my naivní sme to zhltli ako sa vraví aj s navijakom. Z Tohto všetkého sa môžeme dostať ak vytvoríme proti chaos, nie zhora, ale zdola. Je čas aj vesmír nám pomôže. Ľudia- ak sa ešte chceme nazývať ľuďmi - tak sa bráňme. Naša myseľ je silnejšia ako dnešné zbrane. K tejto zmene nepotrebujeme žiadnych politikov, dokážeme to aj sami. Dúfam, že nám ešte zostáva čas. Niekto nám sľúbil určité výhody, ale keď som odhrnula dymovú clonu uvidela som celú realitu- uvidela som čo nás čaká . Vymeníme jedno otroctvo za totálne otroctvo. Okolo našej planéty krúžia vesmírne lode. Naši vládcovia o tom vedia, ale nič nerobia pre svoj ľud. Tieto bytosti, by sem radi prišli a tu s nami žili, ale ich dýchanie je na inej úrovni ako je naše. Preto varujem, aby sme boli opatrní, lebo môžeme prísť o všetko. Nechcem plašiť, ale mali by sme zvážiť či pomoc od nich stojí za to. Už nás život naučil, že každý chce zaplatiť za svoju pomoc. Musíme si položiť otázku .“ Stojí nám to za to? Sme taký hlúpy?“ Majme sa na pozore, že ak niekto, nám neustále hovorí, že je to pre naše dobro- tak to určite nerobí pre naše dobro.
Túto informáciu , čo vám opisujem som sa dozvedela na prelome storočia. Veľmi dlho som sa bránila o tom hovoriť, ale už nastal čas. Mnohí o tom vedeli, ale už nie sú medzi nami, neviem či sa mi podarí, aby tieto riadky niekto čítal, ale musím napísať čo viem, ak chcem so sebou žiť. Bráňme si čo je naše, bráňme si svoje deti , bráňme si potomstvo ak nejaké bude.
Musíme si povedať: Nie „Ďakujeme toto nechceme“. Hrdo dvihnime hlavy . Sme Slováci - sme ľudia, máme jedinečnú DNA. Máme v nej zakódované množstvo informácií, len treba počúvať zdravý rozum.
Vaša Anna

Anna RockFlower

Anna RockFlower
Mám pocit že sa mám o svoje príbehy podeliť, však oni si už svojho čitateľa nájdu.

Diskusia

Arcey
Autorke sa nedá uprieť, že sa snaží vybudovať atmosféru. Ale bohužial, je to vskutku iba list, nie poviedka. Prišlo mi to ako zmes konšpirácií dnešnej doby a oslava Starých Slovákov. Ono ten nápad, že okolo Zeme krúžia mimozemské lode s kolonistami na palube, ktorí čakajú kedy sa im uvoľní miesto je fajn, ale je to prvoplánové bez žiadneho rozvitého nápadu. Hlavná postava sa sťažuje na dobu, na ovládanie vyššou mocou, na stratu rešpektu od potomkov, ale nedozvieme sa prečo je to tak. Nemá to dej, zápletku, ani úvod a ani záver. Poviedky písané vo forme jedného listu sú veľmi náročné, možno by som to skúsil urobiť ako kolekciu listov, v ktorých by som postupne odhaľoval mimozemskú hrozbu alebo ako denník, či záznam z výskumu. Text by som takisto hodil do wordu a predišiel by som tak zbytočným alebo nadbytočným medzerám tam, kde nemajú byť a odstránil by som aj chybné slová, či preklepy. A aj tu by som doporučil veľa čítať a všímať si, ako sú písané poviedky, či romány.
28.10.2022
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.