Dnes

Posledný deň vo vzťahu
Filmová história scifi
Dnes je ten deň. Teda vlastne Deň.
Dnes to bude posledný raz, čo budú spolu. Jana cítila mierny smútok, že dnes to skončí, ale zároveň aj vzrušenie z toho, ako to ich vzťah posunie na úplne novú úroveň.
Dnes je to presne rok, čo si náhodou na ulici všimla Petru. Žiarila v dave ako pero plameniaka spadnuté na čiernej zemi. Bola pre ňu tak odlišná od toho šedého davu. A popoludní prišla do ich kaderníctva, nechať si upraviť vlasy. Jana bola tak rozrušená, že si na jednoduché podstrihnutie a zarovnanie končekov takmer ani netrúfala. No ako jej dávala uterák na ramená, Petra sa náhodou dotkla jej ruky, a ako keby medzi nimi preskočila iskra porozumenia, spolupatričnosti, jednoducho niečoho, a Jana vedela, ze to je tá pravá. Petra asi tiež, lebo sa veľmi rýchlo spriatelili, a ich vzťah postupne prerástol do niečoho oveľa hlbšieho a intímnejšieho. Bol to jednoducho nádherný rok po boku milovanej osoby.
Dnes je ale ten posledný deň. Premýšľala Jana kráčajúc vedľa Petry po lesnej cestičke. Je to presne rok, a rovnako ako ostatné, aj ona sa stane súčasťou niečoho krásneho. Jej telo síce zomrie, ale myseľ bude navždy s ňou. Rovnako ako mysle tých siedmych, čo sú tam už zakopané. Už vstupujú na čistinku.
Jana sa zhlboka nadýchla a otočila sa k Petre. “Tak čo, pripravená?”
“Áno.” Usmiala sa na ňu Petra, tými svojimi, zvláštnymi špicatými zubami. “Neboj sa, nebude to ani trochu bolieť a budeme navždy spolu.” Zaklamala Jane posledný krát.

Gullath

Gullath

Diskusia

xius
Ako sa mi minali riadky, vravel som si, ze to asi vysumi do prazdna, to nedas...!
Ale dal si! :) Klise v PNP ozaj funguje a toto bol velmi fajn koniec. Jaj, tieto toxicke vztahy. :)
22.08.2021
YaYa
Našli si seberovnú. Fajn práca, minimalistická, ale zafungovala.
22.08.2021
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.