Ilumináti- cesta časom

Sebastián a Kristína sa nechcene zapoja do boja, v ktorom medzi sebou bojujú dve od vekov nepriateľské skupiny: Templári a Ilumináti. Naši hlavní hrdinovia sa musia vydať do minulosti, predtým však musia získať 5 kľúčov od Brány času. Prvá poviedka tohto autora na našom serveri.
Filmová história scifi
Prológ
Ovzdušie bolo mrazivé. Muž opierajúci sa o starý kamenný múr silno krvácal. Pramienok krvi mu z hlavy po kvapkách dopadal na špinavú košeľu. „Kde je skrytá?“ spýtala sa vysoká postava. Tvár mala v tieni, ale v pravej ruke zvierala starú zubatú dýku okolo ktorej sa vnášala podivná červená aura. Zakrvavený muž naďalej mlčal. Vystrčil bradu v pohŕdavom geste.
Mužom sa prehnala vlna bolesti. Zaťal zuby.
„Povedz mi kde je tá rukavica!“ zvrieskol tajomný muž. Dýka mu vzplanula krvavočervenými plameňmi. Spoza mračien vykukol dorastajúci kosák mesiaca. Vrhol na priestranstvo slabé strieborné svetlo. Nachádzali sa v tmavej uličke lemovanej vysokými starými domami. Osvetlená ulica sa nachádzala niekoľko metrov od nich. Ľudia čo sa po nej prechádzali si zjavne nič zvláštneho nevšimli.
„Zhoríš v pekle!“ zakrvavený muž sa pokúšal postaviť, ale neviditeľná sila ho opäť pritlačila k zemi.
Dýka sa ešte viac rozhorela. Na svojho majiteľa vrhala zlovestné červené svetlo, ktoré sa odrážalo od jeho zelených očí. Triasol sa od hnevu.
„Dávam ti poslednú šancu. Ak mi to nepovieš, tú informáciu z teba dostanem oveľa horším spôsobom ako mučenie.“ Tón jeho hlasu bol víťazoslávny a neoblomný. Zakrvavený muž potriasol hlavou. Tmavú ulicu osvetlil záblesk červeného svetla. Potom znova stmavla a všetko zahalila svojím tieňom...

Marek Moravčík

Marek Moravčík

Diskusia

Kr4b
No, dobre, trocha humoru, ale mal si počkať do apríla, než uvereníš týchto pár riadkov :D
15.02.2014
Kr4b
Je to celkom vtipné( rukavica, peklo + vzhľadom na debaty, ktroé sa pri iných dieľach pdobnej dĺžky už nespočetkrát viedli asi nebudem jediný, čo si pomyslí, že je to len výstrelok), no podľa textu mimo dialógov a podľa popisku to má byť celkom vážna vec. Prológ má za úlohu vyvolávať: 1) záujem čitateľa, 2) otázky, na ktoré bude neskôr odpovedať príbeh. Jediná otázka, ktorú to vo mne vyvolalo znie: O čom to vlastne je? Zatiaľ nehodnotím, stále neviem (neuraz sa) či to je alebo nie je fór. + Táto veta: "Dávam ti poslednú šancu. Ak mi to nepovieš, tú informáciu z teba dostanem oveľa horším spôsobom ako mučenie.“ - option 1) Ako JE mučenie; op.2) Ako mučenÍM
15.02.2014
Jozef Kohúr
Na môj vkus veľa krátkych a úsečných viet - na konci úvodného odstavca dokonca 4 po sebe! No ale hej - môj vkus...
15.02.2014
Culter
Popis k poviedke je obsahovo bohatší, ako samotná poviedka... v súvislosti s čímsi úplne iným sa hovorí "lízať med cez sklo" ale k tomuto mikro dielu sa to hodí dokonale. Načrtneš bombastickú dejovú líniu, my tu všetci slintáme, tešíme sa na bitku všetkých bitiek a nakoniec nám ponúkneš... nič. Ostatné povedal Kr4b... Marek, hoď sem niečo viac.
15.02.2014
Marek Moravčík
Vždy dám na radu Obi- Wana. Jasné, že hodím :D nečakajte, že sem dá makýsi pamflet a basta...Bude to ešte zaujímavé, každopádne ďakujem za komentáre ;)
15.02.2014
jurinko
Je uplne zbytocne posielat jednu (zle napisanu) scenu, hlavne, ak mas v hlave nejake epicke zalezitosti. Na taky kratky text tam bolo akosi privela chyb a kedze nevieme ani kto su postavy, ani co manik s dykou hladal, tak je to cele dokonale prazdne. Dve veci, kym sa dostanem k tomu, ze to nemozem hodnotit, lebo to nie je poviedka: 1) Ako vyzera, ked sa od zelenych oci odraza cervene svetlo? 2) Co je horsie ako mucenie? Nehodnotim ( ;-) )
16.02.2014
Nadalan
Je mi ľúto hodnotiť, keď ešte nie je čo hodnotiť. Až tak zle, že to má priemernú známku 3,3 to zas nie je. Myslím, že si si to vyslúžil tým, že to ani nie je prológ, ale len úvod prológu. Dôležité je, že to vzbudilo zvedavosť. Tiež by ma zaujímalo, čo je horšie ako mučenie a ešte... V tejto časti sa nachádza veľa mužov:
Mužom sa prehnala vlna bolesti. Zaťal zuby.
„Povedz mi kde je tá rukavica!“ zvrieskol tajomný muž.
16.02.2014
Kr4b
To s tym mucenim som pochopil ako klasicke mucenie. Su aj ine, dobre zname druhy ako psychycke tryznenie, ublizovanie milovanym osobam alebo vo fantastike napriklad mutacie ci trhanie duse ci premena na zabu. Szaj a sory to pisanie, nie som na pocitaci
16.02.2014
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.