Červenovláska, to je tá, ktorú chcem, ktorú najviac milujem

Poviedky na počkanie VI.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Tomáš písal pozvánku na stretnutie pre svoju ďalšiu milú.
„Milá Elisa. Som vskutku očarený tvojou krásou a ochotou. Nechcela by si sa stretnúť? Budem ťa čakať zajtra o siedmej večer v parku pri plavárni.
Tomáš, z obchodu s oblekmi.“
Dopísal a odišiel na poštu poslať pozvánku rovno do schránky svojej milej.
***
Sedel na lavičke v parku už od trištvrte na osem a premýšľal o Elise. Bola to mladá ohnivá červenovláska, ktorú stretol v obchodnom dome v centre mesta. Robila predavačku v obchode s oblekmi a pomáhala mu vybrať si nejaký vhodný na stužkovú. Keď odchádzal, strčila mu do ruky papierik so svojou adresou. Myslel na ňu celý čas a nemohol sa jej dočkať.
„Ahoj. Ty si Tomáš?“ s neistotou do svetla pouličnej lampy vstúpila Elisa.
Okamžite sa postavil a elegantne k nej prikročil.
„Som,“ usmial sa a pobozkal jej ruku. Sadli si na lavičku a len tak sa rozprávali.
„Nie si hladná? Som úžasný kuchár.“ Šibalsky sa na ňu usmial a chytil ju za ruku. „Poď.“
Zaviedol ju do svojho bytu neďaleko od parku. Otvoril jej dvere a usadil ju na gauč.
O pár sekúnd vybehol z kuchyne s dvoma grepmi a nožom. Keď uvidel jej zmätený pohľad zasmial sa a vysvetlil: „Predjedlo.“
Sadol si vedľa nej a zobral do ruky grep s nožom. Začal ho šúpať, potom ho rozdelil na mesiačiky a podal jej jeden.
„Vychutnaj ho. Grep je bezpochyby najlepšie ovocie na svete!“
Vložila si jeden do úst a zavrela oči. „Hmm... je naozaj veľmi dobrý. Prečo máš tak rád grepy?“
„Lebo ti ladia s vlasmi,“ usmial sa na ňu a vrazil jej do srdca nôž. Vypleštila oči a zvalila sa mu do náručia.
S veselým popiskovaním jej odstrihol prameň červených vlasov a zjedol ďalší kúsok grepu. Postavil sa a zamieril do kuchyne, kde si zo zásuvky vybral plastový sáčok, napísal naň veľkým úhľadným písmom Elise a strčil doň prameň. Potom otvoril dvere špajzy a zjedol ďalší kúsok grepu.
Do všetkých štyroch stien špajze boli popribíjané stovky klincov s červenými prameňmi v plastických sáčkoch s menami. Elisin sáčok zavesil na jeden z voľných klincov pri dverách.
Potom si sadol do obývačky vedľa Elisy, hladil ju po vlasoch a jedol grep.
"Darmo, sila zvyku je silnejšia ako krása všetkých blondínok na svete," vyhlásil a ošúpal si ďalší grep.

Ester Magyarová

Ester Magyarová

Diskusia

Culter
... a v okamihu, keď som si prečítal ´... a vrazil jej nôž do srdca´ som otvoril ústa. Priznám sa, dostala si ma nielen super spracovaným príbehom, ale i očividne zlepšenou kvalitou. ´Plastické sáčky´ by som síce zmenil, ´schránku svojej milej´ by som dal len ´schránku´ a ja osobne by som posledný riadok vyhodil, pretože zadanie je z príbehu absolútne jasné. Dnes si to za hodinu zvládla veľmi dobre. :)
17.11.2013
Monika Kandriková
Fajn spracovaný červený nápad. :D Vraždenie je v kurze, výborné. :D
17.11.2013
jurinko
Preco blondinok? Snad rysaviek, nie? Inak, to co ma byt, ze oblek na stuzkovu, vlastny byt, dlhodobe zabijanie, ale pritom noz? Ved na to, aby stihol zabit tolko ludi, by na tom musel pracovat dlhe roky, takze ak vyzeral mlado, tak potom urcite nie je clovek (co by inak vysvetlovalo, preco mu tak lahko da nejaka deva namiesto telefonneho cisla rovno adresu, aby ju mohol stalkovat aj fyzicky, nie iba virtualne ;-) ). No, ked si to preberiem, tak okrem tej chyby, ze urcite nesedel na lavicke od tristvrte na osem, ked sa dohodli na siedmu, to ma akosi privela chyb, nez aby to bolo uplne fajn. Vrazda bola prekvapiva, ale mna skor prekvapilo, ze maturant ma vlastny byt a ze to nebolo ani slovom vysvetlene ;-)
17.11.2013
Ester Magyarová
Á jurinko, máš pravdu :D v rýchlosti som nevedela kde by potreboval oblek, tak som napísala prvé čo mi napadlo a to bola stužková- čo bol vlastne koreň všetkého problému v nelogizmoch. Wrr, teraz som na seba naštvaná :D A chyba, prečo bolo o trištvrte na osem- lebo som najskôr dala o ôsmej v parku, ale potom, že keby sa rozprávajú tak o deviatej je už trocha neskoro jesť :D A potom som zabudla prehodiť aj o trištvrte na osem :) Blondínok preto, lebo síce sú blondínky pekné, ale sila zvyku nepopustí (pre červenovlásky) :D Jan: hahá, plastické sáčky som si rýchlo vygooglila a nevedela som ako inak ten druh nazvať :D Inak ďakujem :)
17.11.2013
William Cody
Pravda..., čas na rande a čakanie v parku udrelo do očí hneď, na druhú stranu krásu blondínok som dúfam tiež pochopil hneď a dobre. Sáčky nevadili a stužková?? Ako by sa ozvala Kei : Na stužkovú si môže kupovať oblek aj otec dieťaťa :D. Inak môže byť.. Posledná hláška sa mi páčila najviac. Ano, každý tvoj ďalší text je o čosi lepší :).
18.11.2013
Ester Magyarová
Jéj, William, ďakujem :) hej, potom ma to tiež napadlo, ale neviem či by mal taký psychopat syna/dcéru :D inak nevie niekto či je spisovné sáčok alebo sáčik? :D my používame sáčik, ale už som si zvykla, že v našej rodine je takmer všetko nespisovné :D
18.11.2013
jurinko
Spisovne je vrecko, ale neviem, ci to niekto tak aj naozaj pouziva :-)
18.11.2013
Ester Magyarová
Ahá, no ďakujem, ale ostanem radšej pri svojom sáčiku :D
18.11.2013
stopjak
Igelitovy/mikrotenovy? Inac fajn.
18.11.2013
Kr4b
Zvrat sa mi zdal príliš prudký, aby bol epický a vytrhol z miery, ale bol nečakaný. Kvalita. Za hodinu? Pecka :D
20.11.2013
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.