Katedrový výlet

Mimozemšťania niekedy unesú niekoho, s kým nerátali :-)
Podporte scifi.sk
Bola jasná noc. Ja viem, je to klišé, ale išli sme v noci za pekného počasia, kedy je vidieť hviezdy. V meste taký výhľad nemáte. Celá katedra fyziky sedela v prenajatom autobuse vezúc sa z víkendového pobytu v horách. Občas, keď koncom roka zvýšia peniaze, vydáme sa všetci na dva dni niekam, kde sa naplánuje túra či dve a popri tom sa diskutuje o fyzike. V autobuse bola tma, len pár silných reflektorov osvetľovalo cestu do mesta. Na pomerne veľkom LCD televízore pri vodičovi bežali best of videá z fyzikálnych konferencií.
„… takže tu je to, čo odporúčam ja,“ ozýva sa z reproduktorov hlas Neila Tysona, „nabudúce, keď budete unesení návštevníkmi z vesmíru, musíte sa pripraviť. Keď si tak ležíte na stole v labáku a alieni sa pripravujú na vás robiť sexuálne experimenty,“ väčšina katedry sa smeje spolu s davom v hľadisku, „musíte odpútať pozornosť aliena a niečo ukradnúť. Keď to schováte a alieni s vami skončia, po návrate budete mať fyzický dôkaz o existencii mimozemského života.“
Vtedy sa to stalo, pán policajt. Elektrina sa vypla, autobusu skapal motor a pomaly zastal na rovnom úseku. Zalialo nás silné svetlo a na viac sa nepamätám. Zobudil som sa až dnes ráno v nemocnici.
▪▪▪
Zo správy extrakčného tímu:
Extrakcia začala štandardným spôsobom. Vyhliadli sme si dopravný prostriedok obsahujúci 48 jedincov. Použili sme EMP na dočasné vyradenie elektrických zariadení, následne sme omráčili a vyextrahovali všetkých jedincov. Keďže sme boli po predchádzajúcej extrakcii ženského basketbalového tímu na opačnej strane planéty ešte príjemne unavení, rozhodli sme sa robiť len štandardné testy. Pamäťové scany ukázali, že oproti ostatným vzorkám ide o nadpriemerne vzdelaných jedincov, pravdepodobne výskumníkov. Následne sme urobili testy motoriky a komunikácie pri zvýšenom vedomí extrahovaných jedincov. Po ich ukončení sme jedincov intrahovali späť do vozidla a lokalitu opustili.
Až neskôr sme zistili, že nám z labáku zmizlo množstvo drobných predmetov. Dátové kocky, zapisovače, dokonca jedna nadrozmerná análna sonda pre veľké zvieratá nazývané lokálnym nárečím slony a kompletná zbierka nohavičiek členiek basketbalového tímu.
Z uvedených dôvodov odporúčame vyhýbať sa tejto lokalite a dávať extrémny pozor pri skúmaní extrahovaných jedincov s rovnakými mentálnymi schopnosťami.

Puf

Puf

Diskusia

Puf
http://www.youtube.com/watch?v =NSJElZwEI8o
02.02.2013
mayo
prvy komentar, aka cest :) skoda ze take kratke. pobavilo, ale chcelo by to trocha rozpracovat. nie velmi, lebo kratsie poviedky sa lepsie citaju. len troska. je chvalyhodne, ze poviedka upozornuje na skepticky pohlad na problematiku ufo. Tyson je dobry :) hoci k samotnej myslienke prevzatej z videa toho poviedka vela nepridava, myslim ze si zasluzi viac nez 2 body ktore doteraz nazbierala.
02.02.2013
Puf
Dakujem mayo. Mal to byt len taky maly vtipek, nic viac. Ak ta to pobavilo, uz sme dvaja a splnilo to ucel ;)
02.02.2013
jurinko
Zaujimave na tom celom je, ze to vlastne nie je ani tak poviedka, ako nejaky multimedialny crossover. Az to video tomu dava smrnc a ramec a vlastne bez toho videa by to bol iba kus textu. S videom je to ale kus vtipneho textu, pretoze si to poziciava dost vela z vtipu toho videa, na ktore odkazuje. Ako multimedialny projekt by som to ohodnotil na 8, je to sranda, nema to nejake hlbsie ambicie, ale to, co chce, to robi dobre. Ako poviedka alebo cojaviem fejton trebars, to uz je horsie, pretoze bez toho videa to prilis nefunguje (ano, je spomenute priamo v texte, ale nema tu atmosferu, pretoze Tyson a jeho prejav je uplne zasadny pre jej vykreslenie). Ako fejtonu by som tomu dal 4. A teraz neviem, ci mam hodnotit. Ale asi budem, a dam tomu priemer z tych dvoch znamok... Takze som dal 6 :-)
03.02.2013
Puf
Ja teda ziram, jurinko. Ze multimedialny crossover, aka pekna krabicka o ktorej existencii som nemala doteraz ani ponatia! Tak, odteraz sa tvarim ze presne totok to malo byt :P Poznamka na okraj, vykreslovat Tysona a jeho prejav je nemozne, kto nevidel, neuveri :))
03.02.2013
Maťušik
ten koniec ma inak rozosmial :D
03.02.2013
Puf
Teraz neviem ci rozosmial alebo "rozosmial", ale to je asi jedno.
04.02.2013
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.