Osudný konvoj (2018)

V Osudovom konvoji zachytáva príbeh jachtára Davida Marka, ktorý má prepraviť z Bostonu do Európy ruskú loď Onega. Kým čaká na svojich spoločníkov, trávi voľný čas poznávaním pamiatok. Pri prehliadke domu revolucionára Paula Revera upúta jeho pozornosť záhadný stolový orloj a neznáma kráska, nie nep...

Info

Slov. názov Osudný konvoj
Orig. názov Osudový konvoj
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia V Osudovom konvoji zachytáva príbeh jachtára Davida Marka, ktorý má prepraviť z Bostonu do Európy ruskú loď Onega. Kým čaká na svojich spoločníkov, trávi voľný čas poznávaním pamiatok. Pri prehliadke domu revolucionára Paula Revera upúta jeho pozornosť záhadný stolový orloj a neznáma kráska, nie nepodobná filmovým hviezdam tridsiatych rokov. Príležitosť na zoznámenie však zničí výbuch bomby v blízkom okolí a to isté sa opakuje aj pri stretnutí budúcom. Tentoraz však Marek krásavici pomôže a zisťuje, že je to krajanka - grófka Erwina Dubská. A zjavne skrýva tajomstvo ... Píše sa rok 1946 a vo svete stále zúri vojna. Pre Spojencov sa nevyvíja priaznivo: Veľká Británia je v obkľúčení a hrozí jej kapitulácie. Zachrániť ju môže konvoj HX 402 s pohonnými hmotami, potravinami a ďalšími zásobami, ktorý sa formuje v Halifaxe v Novom Škótsku. Z Bostonu ho má odprevadiť eskadra britských protiponorkových plavidiel. K nim patrí aj zvyšok niekdajšej flotily federalizovanej habsburskej monarchie: fregata Českej eskadry Podunajskej federácie SMS Jizera. Na jej palube je poručík David Marek poverený dopraviť do Británie dvornú dámu cisárovnej Zity, slečnu Erwinu Dubskú. Ženu, ktorú roky beznádejne miluje ... Obstojí Jizera v boji s nemeckými ponorkami a bombardérmi? Odolá Británia nacistickému nátlaku? Dopláva jachta Onega do Európy? Čo s tým všetkým má čo robiť onen záhadný Reverov stolný orloj? A predovšetkým, ktorý z Davidov Markov je ten pravý?
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Čo ak... Druhá svetová vojna inak

8. mája 1945 skončila v Európe Druhá svetová vojna. No čo ak by to bolo inak? Príspevok k 75. výročiu ukončenia najkrvavejšieho konfliktu.

10 komentárov