Deti ženúce sa za hviezdami (2011)

Asuna je dievča, ktoré stratilo otca. Jediné, čo jej po ňom ostalo, je kryštál, pomocou ktorého zachytáva rádiosignály z ďaleka... jeden z nich k nej privedie tajomného mládenca, ktorý jej prezradí, že pochádza z Agarty, tajného miesta ukrytého pred zrakmi ľudí.

Info

Slov. názov Deti ženúce sa za hviezdami
Orig. názov Hoshi o ou kodomo
Hodnotenie 60 % (1 hodnotení)
Anotácia Asuna je dievča, ktoré stratilo otca. Jediné, čo jej po ňom ostalo, je kryštál, pomocou ktorého zachytáva rádiosignály z ďaleka... jeden z nich k nej privedie tajomného mládenca, ktorý jej prezradí, že pochádza z Agarty, tajného miesta ukrytého pred zrakmi ľudí.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Minirecenzie

Alexander Schneider @alex 11.09.2018 20:52:11
6
Príbeh Asuny, ktoré sa ocitá nechtiac vo víre udalostí, ktoré ju skoro stoja život, no s pomocou Šuna, chalana z iného sveta ukrytého pod tým naším, sa dozvedá oveľa viac a nakoniec sa vyberá na cestu s neznámym cieľom. Film má nádhernú grafiku a animáciu. Poskytuje dôkaz o vynikajúcej predstavivosti Makota Šinkaia, no zároveň čerpá už z existujúcich japonských klasík, najmä od Štúdia Ghibli. Trochu mi vadilo, že hlavná hrdinka nie je hýbateľkou deja, hoci sa celý točí okolo nej. Na rozdiel od silných Miyazakiho postáv dievčat sa táto stáva obeťou všetkého navôkol. Škoda. Taktiež záver vyznieva bez epilógu skoro ustrihnuto. Inak ale veľmi príjemné dielko.