nieco o upíroch nazov som este nevymyslela:-(

noo uz dlksie sa pokusam nico napisat no neviem ci to niekoho zaujme :-o a tak kusok posielam a bola by som vam vdacna za nazor a pripade zaujme zaslem aj pokracovanie tak hadam sa vam to bude pacit a dakujem za kazdy nazor a este nieco pravopis si prosim nevsimajte vdaka:-))
Podporte scifi.sk
Blížil sa súmrak a slnko pomaly zapadalo za vysoké budovy mesta pri com dodávalo oblakom zvlastnu oranžovo ružovú farbu.Nikto tak nedočkavo neočakával noc a tmu ktorá s snou prichádzala ako on.Čakal len na to aby sa zotmelo a on si mohol nájst obet ktorá dožíva posledne chvýle svojho života.
Čierny kabát s kapucov vysel na vešiaku v tmavej predsieni a čakal len na to kým si ho jeho pán oblečie a vydá sa do ulíc velkomesta.Ozývali sa v nej len tažké dunivé kroky urasteneho muža ktorý nervozne prechádzal z jedného konca na k druhémo ako práve chytená puma v klietke . Jeho oči už tak neoblubovali denne svetlo ako to bolo kedysi a v posledných rokoch čoraz stále viac a viac obluboval tmu a pokoj ktorý s noou prichádzal.
Nervozne si prehrabol kratke čierne vlasy a a modré oči uprel do zrkadla v rohu siene.Sviečka položená na stlíku vedla sposobila že biele tesáky spod jemne krojených pier sa zlovestne zaleskly.
Mal zlost sám na seba ,že sa nevie ovládat ved za tú dobu sa to predsa mohol naučit, no inštinkt zabíjat bol predsa len silnejsí ako všetko co sa naučil,no teraz jeho telom prechádzala jediná myšlienka,jediná predstava tej sladkej životodarnej tekutiny ludí a taka doležita potrava pre jeho existenciu-KRV
Opatrne podhrnul tažky záves na okne ,vonku ešte stále nebola tma a ddravost ktorá v nom zároven vyvolávala zúrivost v nom vzrastala čoraz viac.Sadol si do hlbokého kresla a pohlad uprel na jediný obraz v celom dome-obraz jeho matky.
Bola to neuveritelne krásna žena z dlhými kučeravými vlasmy gaštanovej farby ktoré jej siahaly az niže pásu a s hypnotizujúcimy modrými očami ktoré zdedil po nej.Tento obraz maloval ped stoštyrisiatimy rokmy akýsi potulny maliar.Rozprával mu o tom jeho nevlastný starý otec.Patrícia bola jeho nevlastna dcéra pretože sám nikdy nemohol mat deti ,no vychovával ju jako keby bola jeho vlastná.To on do nej vložil všetku svoju múdrost a eleganciu ked sa stala jednou z nich.Patrícia mala niekolko povahovych nedostatkov alebo chýb ako to nazýval SETON.

Lole211

Lole211

Diskusia

žjuvka
Ach. Tak názov by to chcelo. Ak pre nič iné, tak pre výstrahu. Gramatika/pravopis zostáva ako vždy neznámou , takmer zakázanou ikonkou. Odporúčam vynechať 75% prídavných mien a zrecyklovať do iných poviedok, už sa tam na ne netrpezlivo čaká. No a kladom stále zostáva rozsah. Áno, je tu veľa čo zlepšovať, ale to snáď všade. Aj keď niekde viac....
11.11.2007
marcus
Ja mam na autorku jedinu otazku: v com pises? pretoze word to urcite nebude. Je to nemozne pretoze vo worde by si mala podciarknute vsetko. Nechapem to. Ako niekto moze napisat tak brutalne negramaticky text? Ved... no nechapem..
Ciarky, dlzne, mäkkcene, bodky, hrubky, vsetko ! Ach jaj je to smutne, ale vychadza mi z toho jedine. Dnesni mladi ludia sa jednoducho asi nechcu ucit. Alebo to robia naschval. Ja neviem ...
Ok k poviedke. Je to zarazajuce, ze aj cez tie vsetky nedostatky a chyby je to dobry text. Ma istu formu. Keby sa to upravilo, opravilo a ucesalo dalo bolo by to pouzitelne ako zaciatok pribehu. Co sa o mnohych "poviedkach", ktore sa tu objavili povedat neda.
hodnotenie :2
11.11.2007
m3
dlzka tekstu bola uplne super,,som zvedavy co sa tam bude diat..
12.11.2007
Maijro
priznam sa ze k docitaniu tejto minipoviedku (alebo skor zaciatku niecoho) ma "donutil" iba jej rozsah... v podstate to bolo celkom fajn a pokracovanie by mohlo byt tiez zaujimave ale urcite nie s takymi gramatickymi chybami... vsetko este raz prepisat opravit chyby doplnit a moze byt z toho solidna poviedka
13.11.2007
jurinko
Nechapem, ze vam nevadila dlzka textu (tekstu :-D). Ved to bolo nieco (lebo poviedka to opat nebola), useknute v polovici myslienky (takmer sa mi chce povedat hudobnej vety, ale to by som tomu dielu velmi lichotil, prirovnat to k hudbe). Okrem toho, ze nazov a gramatika sa nejako nedostavili mi vadilo najma to, ze je to dalsie klisovite zobrazenie upira, stokrat videny opis akoze atmosfery upira pred lovom. A podla mna by ten text potreboval tak velmi ucesat a upravit, ze by z neho takmer nic nezostalo. Dal som 1
13.11.2007
žjuvka
Neviem prečo jurinka napadlo prirovnávať tento "kus" k hudbe, ale prvé, čo ma po prečítaní spomenutej poviedky napadlo bolo, že by si autorka mala pozrieť klip od Gnarls Barkley: Who Cares?. Asi to nie je hudba tu vyznávaná, no mala by to vidieť.
13.11.2007
Saťo
nechem to hodnotit, lebo podla mna neslo o nic konkretne, ide o to co najviac poraidit, takze prva vec na co si treba davat pozor, v dvoch vetach za sebou si napisala: "Čakal len na to" , celkom slusna hrubka, na opakovanie si treba davat pozor. hmm... a este napr: existenciu-KRV >> existenciu - KRV, ale to je vlaste uprava, k tomu by sa ties este dalo povedat ze: slovo>ciarka>medzera> slovo...
20.11.2007
xius
Lole211: Tak ako ja nikdy nebudem spievat, ty nikdy nebudes pisat... prosim.
25.11.2007
55555
Podla mna ak budes este vela pisat urcite to raz bude ovela lepsie , ale teraz este nie. V podstate z celeho textu ma zaujali tak posledne 4 riadky (približne) ale ked napises pokracovanie urcite si ho precitam.
Inac, vsimli ste si
27.11.2007
55555
Sorry za to prerusenie (to bolo omylom)
. . . ze najviac komentarov je pri poviedkach, ktore su najkratsie? je to zaujimave, lebo sa z toho da zistit ze vacsina kritikov:) na tomto vebe ma radšej krátke a teda nedokončené poviedky . . .
(Nechápem)
27.11.2007
xius
55555: Vladnes uzkou logikou. :) Z toho, ze najviac je pri kratkych poviedkach sa da vyvodit milion veci: rychlo sa precitaju - kazdy hned reaguje, su kratke a kazdy si vsimne kazdy detail - hadky o detailoch, vzbudzuju zlost/hrozu/nenavist - cim kratsia poviedka, tym vyssie riziko na kravinu... A kto by si nezaprskal. (oh, ale aj to tvoje je vlastne pravda, zerieme kratke poviedky, kratke uderne poviedky s vrazednou pointou :))
27.11.2007
zabka
marcus:ked pises niekomu kritiku a je to zaciatocnik tak ho nebuzeruj ale porad. v danej chvili mu ide iba o temu, styl a sposob. a nioe o makcene alebo dlzne.....
11.12.2007
Filther
podla mna je jedno o co mu ide. ked nevie dat ani na ten mali kusok textu take zakladne veci, asi mu na tom dielku moc nezalezi.
11.12.2007
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.