pohľad ženy

Povedala by som ti zavri si oči. Nech môžeš precítiť tú krásu, ktorú ti chcem opísať. Ale potom som si uvedomila, že toto je kniha a oči pri nej budeš potrebovať. A prečo by si nemohol snívať z otvorenými očami?
Filmová história scifi
úvod
Povedala by som ti zavri si oči. Nech môžeš precítiť tú krásu, ktorú ti chcem opísať. Ale potom som si uvedomila, že toto je kniha a oči pri nej budeš potrebovať. A prečo by si nemohol snívať z otvorenými očami?
Môj, nie, vlastne náš príbeh sa odohráva na mieste zvanom Paradise. Je to miesto, kde tráva vonia po kvetoch. Kde ich hlávky nikdy nie sú sklonené tvárou k zemi. Hrdo sú vstýčené ku nebesiam a obdivujú svoju krásu. Oni ju závidia nebu a nebo im závidí tu ich. To čo chýba na tomto svete tam berú ako ranný chlieb.....(tri bodky, neznamenajú, že už viac nedokážem zo seba dodať ani jedno slovo, nie práve naopak v hlave mi víry toľko slov a slovných spojení ktorými by som Paradise mohla opísať a práve preto to neurobím. Lebo to čo mne sa zdá krásne a nádherné, pre teba nemusí znamenať nič. Preto chcem aby si nachvíľu zatvoril, naozaj zatvoril oči a predstavil si svoj vlastný raj. Všetko to čo miluješ, všetko to čo by tam malo byť to vieš len ty. Lebo ten tvoj raj je to po čom túžiš. Je to pravé šťastie o ktorom snívaš. Tak teraz zavri oči a nechaj sa unášať svojou fantáziou na miesto, ktoré je tak neskutočne krásne, že ani tisíc slov ho nedokáže opísať. Ale ty to dokážeš, ty ho môžeš vidieť, však ho máš vo svojom srdci.....................................No tak čo už si ho našiel už poznáš ten svoj raj, je to dôležité aby si mohol čítať túto knihu. Ak ho nemáš tak ju radšej zatvor a pozri si telku, ale ak si ho našiel tak sa doňho teraz vráť. Lebo náš príbeh sa odohráva práve tam.)
Náš raj Paradise je naozaj dokonalý svet, túšim ako si si ho predstavil. Ale teraz ťa pripravím o jednu vec. Naozaj len touto vecou chcem narušiť tvoj svet. A to je to, že v Paradise nenájdeš žiadneho muža a celému svetu vládnu ženy. Nie toto nie je len tak nejaký príbeh o ženách amazonkách alebo a feministkách, ktoré všetkých mužov vyvraždili. Ak chceš vedieť prečo je to tak, jednoducho otoč ďalšiu stránku a všetko sa dozvieš pekne pomaly.

lajka

lajka

Diskusia

marcus
WTF ?? to ma byt co ? Ako zaujalo ma to, ze je to cele pisane priamo k citatelovi, ale ako .... co? nechapem .. ked to je ako kniha a toto je skutocne len jedna stranka z nej tak preco tu nie je viac? co to ma byt ? nieco ako ak chces vediet viac posli SMS ? a svet kde ziju len zeny, aaale no taaak....
06.11.2007
žjuvka
marcus:) Milá autorka (asi?)! Ja fakt neviem, ale žeby až toto? Moje kompetencie pravdepodobne nesiahajú tak ďaleko, no mám aspoň istotu.... áno, aj toto sa dá liečiť. Inak čisto teoreticky mám okrem toho dve otázky. Sex? Deti??
06.11.2007
jurinko
Mne sa to nepacilo. Robit taketo drahoty s pribehom sice naozaj vyzera velmi zensky (viem si predstavit, ako zeny prevratili ocami, ked si toto precitali, ale nemozem si pomoct :D ), ale ja sa na ten pribeh dalej netesim. Vsak o nom nic neviem. Odohrava sa v raji.. Hm.. Su tam same zeny.. No a? Nicim ma to nezaujalo, nic to nenaznacuje, nicim ma to netaha otocit dalsiu stranu. Iba sa to tvari zahadne a naznacujuco, ale nie je tam nic naznacene. A potom mi tam tie drahoty vadia este omnoho omnoho viac, nez keby robila autorka drahoty s pribehom, ktory by som naozaj CHCEL citat dalej (co sice nemam rad tiez, ale v podstate je to velmi ucinny sposob, ako si citatela omotat okolo prsta a rozhodne mi to vadi menej). A kedze to nic nema, tak to nema ani dej a nie je to poviedka. A ako prva strana romanu je to tiez neuveritelne slabe. Nabuduce pis otvorene, nesnaz sa za kazdu cenu zaujat citatela pseudozahmlievanim:-). Dal som 1
06.11.2007
seli
Sorry, ale aby úvod niekoho zaujal, to by už muselo byť fakt dobre napísané, ale ako povedal Jurinko, tu nie je vôbec nič. Nezaujme to, neláka... no nič! Ak máš aj nejaké obsažné pokračovanie, daj ho sem, potešíme sa. Ale ak, škoda sa bolo únúvať. Ja som Ti nedala ani tú Jurinkovu 1.
06.11.2007
marcus
juri: to vies zeny rady robia drahoty.. ale dostal si ma tym slovom.... pseudozahmlievanie :-)))) to je co prosim ta ? :-D
06.11.2007
žjuvka
2jurinko, o slovnú novotvorbu sa živo zaujímam, takže, chcelo by to definíciu, no a tiež rozptyl možnosti používania.
07.11.2007
SARS
Presne, WTF! Zkratenie až na myšlienku. Kam sme sa to dostali?! Bez deja a pokroku. Nedúfam v prokračovanie. PS: Svet bez mužov nie je na zahodenie, napr. zoberte si takú Seksmisju ;).
07.11.2007
jurinko
Pseudozahmlievanie, ako uz aj nazov hovori, je nieco, ako zahmlievanie, ale nie az tak uplne ako zahmlievanie. Zahmlievanie totiz aspon vie, co chce zahmlit, kdezto pri pseudozahmlievani sa autor iba tvari, ze vie, co chce zahmlit, ale pritom to nevie a teda potom ani nie je dolezite patrat po tom, co malo byt zahmlene (kedze to nie je nic). Nechapem, co na tom nechapete :-D
08.11.2007
marcus
juri: presne to som si myslel. Uz mi je to zahmlievanie uplne odhmlene :-))
08.11.2007
jurinko
:-)
08.11.2007
žjuvka
2jurinko: veď OK, ale je lepšie mať to z prvej ruky, vzdať hold tvorcovi a pôvodcovi. Navyše používam najrôznejšie otázky ako výraz svojej pseudointeligencie....
08.11.2007
jurinko
nemozem, nez zasa pouzit emotikon: :-)
09.11.2007
xius
Uauki! Kto si mysli, ze retazove mejly pisu zeny nech si da lavu nohu za hlavu. :) *dal si lavu nohu za hlavu*
25.11.2007
55555
Pane boze. Akoze sorry ale ja fakt vobec nejsom na taketo recicky akoze: Predstavte si svoj vlasný raj . . . Co sme v skolke. Navyse aj keby sa uvod dal zniest ak tam nenapises nic konkretnejsie tak nedufaj ze niekoho zaujme iba obycajny svet bez muzov. Zislo by sa tam nieco ako: A vsetky zeny mali 5 ruk, alebo tak nejak aspon by to bolo trochu zaujimave.
27.11.2007
Nicki
ja som to teda tiez hned pochopila:P
29.11.2007
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.