Čierna strana hory (2014)

Skupina archeológov v severnej Kanade odhalí pozostatky chrámového miesta starého desať tisíc rokov. Keď je pred ním krátko na to nájdená zabitá mačka a nájomní robotníci z pôvodného obyvateľstva blízkej rezervácie zmiznú zo dňa na deň, začínajú sa diať podivné veci, ktoré privádzajú všetkých prítom...

Info

Slov. názov Čierna strana hory
Orig. názov Black Mountain Side
Hodnotenie 10 % (1 hodnotení)
Anotácia Skupina archeológov v severnej Kanade odhalí pozostatky chrámového miesta starého desať tisíc rokov. Keď je pred ním krátko na to nájdená zabitá mačka a nájomní robotníci z pôvodného obyvateľstva blízkej rezervácie zmiznú zo dňa na deň, začínajú sa diať podivné veci, ktoré privádzajú všetkých prítomných na pokraj psychického zrútenia.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Minirecenzie

Alexander Schneider @alex 12.10.2018 23:25:02
1
Pomalý spád filmu, ťažká statická kamera, realizmus ako vyšitý. A do toho Cthulhuovský prapôvodný dej, z ktorého vám vstávajú chĺpky na celom tele a zimomriavky príjemne vibrujú kožou. Niekedy sa síce film zdá až príliš natiahnutý a súhlasím, že by mu zúženie o tých 8 minút na 90 min. stopáž prospelo. Napriek tomu je to ale jeden z lepších nízkorozpočtových subtílnych hororov bez veľa krvi a preexponovaného ľakania diváka.