Nerd Space (2020)

Video podcast z dieľne scifi.sk o fantastike, popkultúre a vede. Rozhovory s ľuďmi z fandomu a mimo neho, besedy, názory a komentáre k aktuálnemu dianiu vo svete fantasy, science fiction a hororu.
EPIZÓDA: Kto stráži strážcov? Dekonštrukcia superhrdinského žánru. (Kto stráži strážcov? Dekonštrukcia superhrdinského žánru.)
PLOT
Quis custodiet ipsos custodes? Kto stráži Strážcov? Superhrdinovia v kostýmoch zachraňujúci svet, neomylní a všetkými milovaní dokonalí rytieri bez bázne a hany. Alebo žeby nie? Čo ak aj oni majú svojich vnútorných démonov? Temnú minulosť? Povesť, ktorá nie je až tak bez poškvrny? Watchmen, Planetary, The Boys, Black Hammer či Invincible sú len malým kúskom z čoraz viac populárnej dekonštrukcie superhrdinského žánru, ktorý stavia klasické supermanovské klišé na hlavu a nastavuje zrkadlo spoločnosti. A práve o dekonštrukcii superhrdinov sa budeme spolu s našimi hosťami baviť v najnovšom NerdSpace, klasicky v pondelok o 19:00 na kanáli twitch.tv/scifisk.
Podporte scifi.sk

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
SYNOPSIA / OBSAH
Quis custodiet ipsos custodes? Kto stráži Strážcov?
Superhrdinovia v kostýmoch zachraňujúci svet, neomylní a všetkými milovaní dokonalí rytieri bez bázne a hany. Alebo žeby nie? Čo ak aj oni majú svojich vnútorných démonov? Temnú minulosť? Povesť, ktorá nie je až tak bez poškvrny?
Watchmen, Planetary, The Boys, Black Hammer či Invincible sú len malým kúskom z čoraz viac populárnej dekonštrukcie superhrdinského žánru, ktorý stavia klasické supermanovské klišé na hlavu a nastavuje zrkadlo spoločnosti.
A práve o dekonštrukcii superhrdinov sa budeme spolu s našimi hosťami baviť v najnovšom NerdSpace, klasicky v pondelok o 19:00 na kanáli twitch.tv/scifisk.