Prvý trailer Enderovej hry

Dnes sa na internete objavil prvý oficiálny trailer Enderovu hru.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Dnes sa na internete objavil prvý oficiálny trailer na Enderovu hru. Ide o filmovú adaptáciu knihy od Orson Scott Carda z roku 1985. Ender´s Game rozpráva príbeh o hrozbe z vesmíru a o nádeji v podobe malého chlapca, Endera. Film samotný bude pravdepodobne akousi fúziou románu Ender´s Game a paralelne sa odohrávajúcim Ender´s Shadow. Kniha Enderova hra pritom patrí medzi zlatý fond SFFH, v r. 1985 získala cenu Nebula a o rok neskôr cenu Hugo za najlepší román, a pravidelne sa umiestňuje v Top 5 najlepších SF románov všetkých čias.
Ender's Game - Trailer - Enderova hra (Ender's Game) - Prvý trailer Disclaimer
Trailer nám servíruje vskutku lahodné scény. Počas takmer dvoch minút máme možnosť zhliadnuť mladého Endera Wiggina (hrá ho Asa Butterfield, známy z filmu Hugo), jeho pôsobenie na Bojovej akadémii, výcvik a konflikty. V úlohách jeho mentorov uvidíme Harrison Forda (ako plukovník Graff) a sira Ben Kingsleyho (ako Mazer Rackham).
Prvé správy o sfilmovaní tohto veľdiela sa ťahajú už od roku 2003, takže je len logické, koľko fanúšikov sa na tento okamih tešilo. Snáď sa ich priania splnia a filmová verzia Ender´s Game bude aspoň z polovice tak dobrá ako jej knižná predloha.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

draculin
worgaz....
08.05.2013
Culter
Som zvedavý, fakt zvedavý, ako si poradia s knižnou predlohou. Či to bude kópia (nebránim sa) alebo príde prekvapenie, ako Ironmanovský Mandarin...
08.05.2013
gruno
To bude niečo !
08.05.2013
jurinko
Ked som necital knihu, ukamenujete ma? :-) Je to fakt take dobre? Ja nemam moc rad space opery, aj tak si to mam precitat? ;-)
11.05.2013
William Cody
Tak v tom pripade daj najprv film.Ak Ta sklame,kniha to vzapati napravi:-)
11.05.2013
William Cody
Ale knihu kazdopadne daj...Je to perla a kultovka:-)
11.05.2013
William Cody
A podla mna to iste nie je Space opera:-).Skor psychologicky dobre navrhnuty navod navod na vyrobu stratega a zabijaka:-). Teda vyber najlepsieho a najvhodnejsieho...
11.05.2013
draculin
Ak vesmirne scifi a space operu nemusis - tak si to proste necitaj a zrejme aj vynechaj film. No co uz, vkus byva vselijaky :))
11.05.2013
Stano Lacko
Space Opera? Co ja viem, mne tu nesedi space opera. Jurinko ak sa ti pacia knihy s hlbokym odkazom, vyraznym vyvojom postav, filozofiou a psychologiou, tak toto urcite daj a skor knihu ako film. Odkedy poznam Carda, tak toto poradie by som odporucoval, lebo je v tomto jedinecny. Proste v tom filme to nemaju sancu zvladnut. ano je mozne ze vsetko tam bude co ma byt, ale neverim, ze sa to tej knihe vyrovnsa, nakolko ta ide od prveho riadku na 130%.
11.05.2013
jurinko
A ked som nasiel v Brlohu aj v Martinuse iba Ender ve vyhnanstvi a Enderuv stin, tak co mam robit? Ako tie knizky isli po sebe? (Som jak nemlehet, ja viem :-) )
11.05.2013

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB