Zárodky hviezd 2010 online

S malým meškaním ale o to s väčším nadšením sme radi, že vám môžeme predstaviť náš prvý zborník scifi poviedok - Zárodky hviezd. Nájdete v ňom šesť (plus jednu) poviedok od našich najlepších autorov na scifi.sk!
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Zárodky hviezd 2010 - Poster - Obálka
Zárodky hviezd 2010 - Poster - Obálka Disclaimer
Pre tých, ktorí ste neboli na úvodnej prezentácii na minuloročnom Istrocone alebo ste ešte nečítali naše správy o pripravovanom zbonríku scifi poviedok najlepších autorov scifi.sk minulého roku, tak pre vás všetkých a pre tých, ktorí sa už na zborník tešili:
Nastal ten čas: Zárodky hviezd 2010 sú online!
V zborníku nájdete šesť poviedok od autorov, ktorí splnili kvalitatívne kritériá a sme radi, že ich diela - na ktoré môžu byť dostatočne hdrí a hrdé - môžeme touto formou prezentovať.
Diskusie k jednotlivým poviedkam:
Anton Stiffel - Traja muži UI a loď
Lucia Halčínová - Nájsť Danielu
Polina Chelemendiková - Život pod psa
Zdeno "Ash" Mikláš - Koľko sĺz stojí Liberty
Janka "YaYa" Tabačková - Dlaždica
Vám všetkým prajeme príjemné čítanie plné scifi pocitov!

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

jurinko
Super! Akurat som nepochopil, preco je to aj v sekcii "poviedky" - trocha sa to podla mna triesti. Ak chcu ludia pisat recenzie na poviedky, nech napisu recenzie na zbornik ako taky, nie? Aky ma potom vyznam klikat na link na .pdf verziu, ked vsetky poviedky vidis v beznom zobrazeni na scifi.sk? Zda sa mi to trocha kontraproduktivne.. Zbornik by mal byt samostatna entita podla mna, ludia by mali mat moznost si ho precitat iba ak si stiahnu .pdf ako celok - tak sa dostanu aj k obalke a k celemu obsahu. Citat si jednotlive poviedky na scifi.sk nema prilis vyznam podla mojho nazoru. Ale zbornik je super a tesim sa, ze je! ;-)
25.02.2011
Šaňo aka Babcom
Chcel som to urobit preto, aby ludia mohli diskutovat o jednotlivych poviedkach oddelene... Ale mas pravdu, priklanam sa k tvojmu nazoru, idem to zeditovat.
25.02.2011
cyberstorm
parada....zdielam na FB...je to vonku :))))
25.02.2011
draculin
Juuuuj, konecne! Tak to snad aj niekoho zaujme :) A tiez suhlasim, ze by si to zasluzilo vlastnu sekciu....a mozno aj banner?
25.02.2011
wabt (Anonym)
Poviedky si prečítam (a sformulujem svoje dojmy), som inak v obraze, svoju prvú sci-fi poviedku mám už za sebou :) Chcete link? Len ešte netuším, či sa približujem tunajšej úrovni :) :) (do týždňa prečítam)
25.02.2011
draculin
Len to sem posli a o uroven sa nestaraj :) Nejaky feedback dostanes a ten vzdy pomoze - aj ked ho nie kazdy zvlada s chladnou hlavou :))
25.02.2011
Arcey
Spravím na to odkaz na fantáziu, sarden, fantasyplanet, fantasyu a mfantasy ok? Možno ešte aj na scifiguide.net
25.02.2011
kAnYs
Docital som prave "Traja muzi, UI a lod." Celkom dobre, neotrepane, a obcas aj skvelo napisane (opis dekompresie ku koncu z pohladu Vlada). Story sa mi celkom pacila, trochu mi ale vadil technobabble, mozno by sa dal napisat menej startrekovito... No a... Gamaziarenie niesu ani radionuklidy ani vysokoenergeticke ionty. Je to elektromagneticke ziarenie. Ale to je iba nepodstatny detail. A... autor by sa mohol rozhodnut, kde vlastne je ta beztiaz a kde nie. Cely cas ako boli v pretlakovej komore som si predstavoval ako sa vznasaju a zrazu vykrocili do chodby? Rusive. Umela gravitacia tankera mohla byt priamo spomenuta, alebo naznacena. Toto skripalo aj neskor. Narazil, pozviechal sa, co evokuje, ze bol na zemi a potom si daval dole skafander v beztiazi. Trochu rusive detailiky inak celkom dobreho diela. Naznaky konfliktov a frakcii sa mi velmi pacili, pekne podpichovali fantaziu. Moze byt.
25.02.2011
kAnYs
A navrhujem spravit na kazdu poviedku separatnu diskusiu (bez poviedky). Zarodky hviezd 2010: Meno poviedky. Takto sa tu budeme prekrikovat recenziami na rozne poviedky a bude tu chaos.
25.02.2011
Šaňo aka Babcom
Arcey: super.
25.02.2011

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

Ďalšie články a poviedky v téme Zárodky hviezd 2010

Zárodky hviezd 2010 online

S malým meškaním ale o to s väčším nadšením sme radi, že vám môžeme predstaviť náš prvý zborník scifi poviedok - Zárodky hviezd. Nájdete v ňom šesť (plus jednu) poviedok od našich najlepších autorov na scifi.sk!

Zárodky hviezd 2010

Skalní fanúšikovia vedia, že sme sa o samostatnom zborníku poviedok scifi.sk rozprávali už roky, no až otvorenou diskusiou na našom portáli a neskôr aktívnym prístupom Martina Tomčíka sa stojaté vody pohli a my sme sa v lete 2010 rozhodli, že sa podujmeme na túto cestu.

Zborník sci-fi poviedok od scifi.sk už čoskoro

Na štarte bola jedna malá ale skvelá myšlienka a desiatky autorov, ktorí vyrazili na ťažkú a tŕnistú cestu zákutiami spisovateľského vesmíru. Prekonali ale strach, uverejnenia krvopotne napísaného diela, kritického ohodnotenia, sklamania z neúspechu... a tí najlepší, tí sa dostali ešte ďalej.