Kozmodróm 2011 sa uskutoční 12. novembra 2011

Aj tento rok sa môžete tešiť na jedinečný a zároveň jediný festival na Slovensku venovaný výhradne žánru vedeckej fantastiky. Áno, tretí ročník Kozmodrómu prichádza a jeho organizátori vás radi na neho pozývajú.
Filmová história scifi
Jednodňový festival Kozmodróm 2011 sa snaží priblížiť a predstaviť širokej verejnosti vedecko-fanatastickú literatúru, film a ďalšie žánre súčasnej fantastiky formou edukatívnych prednášok, diskusií a workshopov. Snažíme sa ponúknuť zaujímavý a atraktívny program, pomocou ktorého chceme priblížiť fenomén tejto časti populárnej kultúry a ponúknuť tvorivú alternatívu trávenia voľného času.
Oproti minulému roku podstúpil festival niekoľko zásadných zmien. Tou prvou je miesto konania. Tento rok sa na vás budeme tešiť v kultúrnom dome Zrkadlový háj v mestskej časti Bratislava-Petržalka. Dátum festivalu je stanovený na 12. novembra 2011. Samotný program sa začína od 9:00 hod. a končí večer o 19:00 hod. Ďalšou novinkou na tohtoročnom Kozmodróme budú dve prednáškové línie - čo znamená dvakrát viac programu! Spolu neuveriteľných 20 hodín tých najzaujímavejších prednášok, besied, diskusií a súťaží. Cena vstupenky je 5 € na osobu, ktorá sa bude dať zakúpiť len v deň konania festivalu na recepcii.
Okrem zaujímavých prednášok z dielne nadšených scifistov zo Slovenska a Čiech, sa tento rok môžete tešiť aj na Ondreja Herca, Martina Králika, Kristínu Rebrovú či ďalších uznávaných a podmanivých šíriteľov fantastiky a osobnosti česko-slovenského fandomu.
Už tradične si aj tento rok užijete prednášky zo všetkých druhov fantastiky. Či už knižnej, ktorú máme tento rok početne zastúpenú, filmovej, seriálovej a okrem iného si zasúťažíte o zaujímavé ceny. Oddýchnuť a pozhovárať sa so známymi alebo kamarátmi tento rok budete môcť nie len pri tradičnom občerstvení ale aj pri stolných hrách, ktoré zapožičal obchod iHRYsko.sk. Chýba Vám nejaká akčná figúrka alebo túžite po novom geek tričku, neváhajte a navštívte na festivale stánok MadMaxonovcov. Taktiež sa na mieste konania bude nachádzať alternatívny stánok Sestier Zlopočasných zo spriateleného Spoločenstva Tolkiena združenia fantastiky. Budú ponúkať vlastnoručne vyrobené výrobky.
Ďalšou novinkou na tohtoročnom Kozmodróme bude výtvarná výstava, na ktorej budú talentovaní scifisti prezentovať svoju doterajšiu tvorbu a záľuby. Nebude chýbať ani tradičná výstava „Pohľad do izby novodobého scifistu“. Jedná sa o jedinečnú prehliadku akčných figúrok, odznakov, diskov, kníh a mnohých iných vecí, po ktorých túži každý z nás.
A preto nezabudnite, Kozmodróm 2011 svoje brány otvára už 12. novembra 2011 o 9:00 hod. v DK Zrkadlový háj na Rovniankovej ulici č.3 v Petržalke. Vždy aktuálne informácie nájdete na stránke www.kozmodrom.scifi-guide.net, kde pár týždňov pred akciou uverejníme aj kompletný program. Tešíme sa na Vás!
Vaši organizátori

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

jurinko
Pojde tam niekto od nas? Sano trebars? Rozmyslam nad navstevou tohto podujatia..
31.10.2011
kAnYs
Ja s priatelkou urcite, Stano mi spominal ze pojde asi tiez.
01.11.2011
Stano Lacko
Chalani/Baby sorry, pojdem v ten vikend na vychod, hold pradedko ma 90, tak nech to odlavime, kym je co oslavovat...
02.11.2011
Rose
Vyzera to zaujimavo, mozno by som sa tam isla pozriet aj ja...
07.11.2011

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB