Noví Klingoni v Star Treku

Star Trek sa pomaly dostáva na DVD / Blu-Ray nosiče. V USA by sa mal objaviť 17. novembra, no v Austrálii je už na trhu. To, čo fanúšikov zaujíma sú ale vystihnuté scény.
Filmová história scifi
Medzi scény, ktoré sa nedostali do kinoverzie filmu, patrí celkovo asi 15 minút materiálu. Mimo iné sú medzi nimi aj viac príbehu k pozadiu vzťahu medzi Sarekom a Amandou, či Kirkove stretnutia s dievčaťom z Orionu, pri pokuse hacknúť simuláciu Kobijaši Maru. Tou najočakávanejšou je ale asi napadnutie Nerovej posádky Klingónmi.
Vyplňujúc dejovú dieru medzi útokom na USS Kelvin a príchodom starého Spocka sa dve scény zaoberajú zajatie lode klingonskou flotilou a neskorší únik z väzenskej kolónie Rura Penthe - tá ale vyzerá skôr ako továreň na betón a panely ako ľadová planéta, ktorú poznáme zo Star Treku VI.
Klingóni sami nie sú celkovo viditeľní. Skôr pripomínajú Predátorov s chrómovými helmami a tažkými kabátmi. Helmy ponechávajú priestor iba pre ich oči a ústa. Abrams v komentároch k scénam spomína, že sa jedná o dizajn, ku ktorému sa možno v nasledujúcich častiach chcú vrátiť, zároveň je zmena výzoru Klingónov takto ešte pod rúškom tajomstva.
Star Trek - Ukážka - Vymazaná scéna - Rura Penthe Disclaimer

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

(2009)

Star Trek

Diskusia

kAnYs
Meh.
02.11.2009
Aldeberan
krááásne vyriešili celý problém so vzhľadom Klingonov :)
02.11.2009
Roland Axenberg
Vyzeraju ako Darth Vader.
02.11.2009
cyberstorm
Nejak tomu nerozumiem; zajatie lode klingonskou flotilou v povodnej casovej linii alebo uz v novej? A dalsia vec, co sa mi tam nezda, je to, ze si neviem predstavit, ako si romulansky vyholenec poradi s troma ozbrojenymi klingonmi....
02.11.2009
Šaňo aka Babcom
Myslim, ze je to v novej dejovej linii... ved na toho stareho Spocka cakali nejakych X rokov, nie? Abrams to videl rovnako: bola to pakovina, takze to vystrihol. Hehe. :D
03.11.2009
kAnYs
Nj, este by mohli vyzerat v dalsom dieli ako ludia (ked daju dole masky) a bol by som pre zmenu spokojny.
03.11.2009

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2009)

Star Trek