Kde byť a čo vidieť na IstroCONe 2008

Do tohtoročného IstroCONu / Comics Salónu nám už zostáva už iba deň a napätie vrcholí. V neprebernom množstve prednášok, filmov, súťaží a hier je preto vhodné nájsť si aspoň ako-také záchytné body. Ja vám odporúčam nasledovné:
Podporte scifi.sk
Piatok, 12.09.2008:
- 15:00, Fantázia Salón: Ondrej Herec a jeho pojednanie o histórii fandomu plus čítačka z novej knihy - už len osoba Ondreja Herca by mala prinútiť fanúšika zakuknúť do miestnosti. Na tohtoročnom Festivale Fantázie v Choteboři bola jeho prednáška jedna z mála, ktorých som videl, a hoci si z obsahu veľa nepamätám, páčila sa mi.
- 15:15, Anime Salón: Macross Frontier - Macross, ťažká klasika, dostala nový kabát a ja som zvedavý, ako sa to producentom podarilo.
- 16:00, Hlavná paluba: Som legenda - Celkom podarený prepis scifi klasiky od Mathesona s Willom Smithom v hlavnej úlohe... scenáristicky ok, až na ten koniec. :)
- 20:00, Hlavná paluba: Otvorenie a otvárací film, o ktorom nič neviem... Takže asi prekvapenie. :) Kto sa nechce pariť v preplnenej miestnosti, v ktorej sa budú pozdravovať sponzori, môže ale skúsiť niečo iné:
- 20:00, Anime Salón: Sailormoon Super S - iba pre skalných otaku, ktorí majú toľko sebazaprenia, že sa nechajú ocukrovať Chibiusou a cirkusantmi. Som zvedavý, ako si prednášajúci poradí s asi najkontroverznejšou sériou inak jedinečného anime seriálu.
- 20:00, Fantázia Salón: História slovenskej fantastiky - a o nej hovorí sám jej nestor, Jozef Žarnay! Zoberte si svoje kultové knižky a nechajte si ich potom podpísať!
- 20:00, Comics Salón (dúfam, že je všetkým jasné, že na zhliadnutie všetkých týchto prednášok je potrebný stroj času, takže si ho nezabudnite pribaliť!): Eve-online: keďže som doteraz videl iba nejaké videá a obrázky, chcem to vidieť naživo - tie mega galaktické boje v štýle MMORPG!
- 23:00, Japan Salón: Japonské strašidlá - jedna z mála prednášok o neeurópskej mytológii, podľa mňa určite bohatý fundus na inšpiráciu pre fantasy poviedky (alebo romány) :)
- 23:30, Hlavná paluba: Iron Man - vydarený scenár a jeho adaptácia na tému komiksu o Železnom mužovi. Celkom podarený holivúdsky filmík.
Mňo... a to by bol tak piatok... Večer sa pokúste nájsť niekoľko diskutujúcich zo scifi.sk a vypiť si s nimi pár malinoviek.
Sobota, 13.09.2008:
Keďže tých malinoviek bolo o trochu viac, ako ste predpokladali, nedúfam, že sa budete terigať na
- Literárny workshop (o 10:00 hod. vo Fantázia Salóne),
ale že počkáte až na obed... a teda:
- 12:15, Hlavná paluba: Hitman - prepis komiksovky s Timothym Olyphantom v hlavnej úlohe, po ktorom o
- 14:00, Hlavná paluba: nasledujú Cosplay vystúpenia.
Ak chcete podporit slovenských mangaka, tak si kúpite zborník scifi a fantasy poviedok a mangy a necháte si tento podpísať o
- 16:00, Comics Salón: Autogramiáda Comics & Manga Book 2
- 17:00, Hlavná paluba: Karaoke - súťaž, na ktorej budem škriekať aj ja... a keďže nemám metalový hlas, pokúsim sa niektoré pasáže mojej piesne prerobiť na rap. :)
- 18:00, Scifi Salón: Útok kreslených scifi seriálov z osemdesiatych rokov - ak si chcete zaspomínať, alebo sa nechať omráčiť divotvornými počinmi animátorov z predchádzajúceho storočia, kľudne sa príďte pozrieť.
- 19:00, Fantázia Salón: prvá dáma slovenskej fantasy, Saša Pavelková, hovorí o tom, ako sa nakrúca fantastický film...
- 21:00, Scifi Salón: asi najkritickejšia prednáška celého IstroCONu! Toto je povinné pre každého fanúšika Babylonu 5! Hipopheralkus totiž má kľúče do 15-tej komnaty JMS a ide nás tam zaviesť... Naozaj to, čo ste doteraz o B5 nepočuli!
- 22:00, Scifi Salón: a keďže ste sa dozvedeli to, čo ste nikdy nevedeli, môžete si hneď svoje vedomosti preskúšať na vedomostnom Babylon 5 kvíze! Prezradím, že tento rok som sa si na otázky dal extra záležať. :)
A potom nasledujú limonády v bare... so scifi.sk napríklad... pridajte sa.
Nedeľa, 14.09.2008:
Tím, ktorým Babylon 5 všera nestačil, môžu slastne mľaskať pri dopoludňajších hodinách strávených na prednáškach od
- 9:00 (B5: In Valen´s Name - tipujem, komiksy), cez
- 10:00 (knižné trilógie B5), až po
- 11:00 (B5: Minbarijská federácia) - všetky v Scifi Salóne.
- V Comics Salóne, si v nedeľu nájdete novinky o Starcrafte 2 (10:00), či bájnom Falloute 1 až 3 (13:00).
- No a komu sa anime nemáli, nech si pozrie perfektnú R.O.D. (Read or Die) o 13:45 v Anime Salóne.
Inak, nedeľa je tiež plná anglických prednášok v Comics Salóne... zdá sa, že z IC/CS sa stáva medzinárodný happening! Bravo!
Ak sa chcete zúčastniť nejakých workshopov, tak tie sú roztriedené medzi všetky tri dni a väčšinou sa odohrávajú v LARP Salóne.
Kompletný program môžete nájsť na programovej stránke IstroCONU.
Toť by bolo z mojej strany všetko. Ak máte iné odporúčania, sem s nimi: do diskusie!

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Diskusia

SARS
Kapanek si zabudol na karaoke a cosplay (alebo zamerne zamlcal ;). Inak mohol si pridat Gotham Knight (trochu sa kryl s Harnockom), dalej Tengen Toppa Gurren-Lagann (mecha sialenost od Gainaxu), Last Exile (epicka, heroicka steampunk) a Blue Gender (postkatastroficka mecha akcia proti prerastenemu hmyzu). CS08 bol super!
16.09.2008
žjuvka
...., lidi, nabudúce ušetrím viac dovolenky.
16.09.2008
Alexander Schneider
Zjuvka... no teda... na buduce uz ziadne ospravedlnenia neplatia.
18.09.2008

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Ďalšie články a poviedky v téme ISTROCON 2008

Kde byť a čo vidieť na IstroCONe 2008

Do tohtoročného IstroCONu / Comics Salónu nám už zostáva už iba deň a napätie vrcholí. V neprebernom množstve prednášok, filmov, súťaží a hier je preto vhodné nájsť si aspoň ako-také záchytné body. Ja vám odporúčam nasledovné:

Poviedková súťaž IstroCON 2008

Organizátori 21. ročníka medzinárodného festivalu IstroCON 2008 vyhlasujú súťaž o poviedku IstroCONu 2008.