Najlepší v obore

Nie som si ista, kde je preklep. Bud ste mali na mysli „najlepsi vo svojom odbore“ alebo „najlepsi vo svojej obore“. Hihi. Ja som si ako just vybrala to druhe. Poviedky na pockanie.
Podporte scifi.sk
Príslušníci nášho klanu to mali ťažké. Naše deti boli odoberané od rodičov, aby z nich vyrobili potravu pre Nenásytných. Neustále prahli po našom mäse, našej krvi, našich mozgoch. Ostali len tí najsilnejší samci a najplodnejšie samice.
Pevné väzenia, elektrické ploty, monštrózny Chovatelia, ktorí rozhodovali o živote a smrti. Ostávali sme zavretí v neľudských podmienkach dokiaľ sme vládali, ale potom sme sa stali už len mäsom a potravou.
Niektorí to nevydržali, zaútočili na Chovateľov alebo ukončili život na elektrickom plote. Ja som bol vždy najlepší. Pochádzal som z vrhu pätnástich bratov a sestier, kde sme na chov zostali siedmi. To sa ešte nikdy nestalo. Štyri naše sestry zomreli pri vrhoch, alebo chorobách. Po dvoch rokoch tvrdej práce sme zostali traja bratia. Dovčera. Včera som videl, ako sa z oboch mojích bratov stalo mäso.
Väzenia nám neustále spevňovali. Ale vďaka mojím svalom a rýchlosti som sa dostal von už nejeden krát. Tentokrát mi prialo šťastie. Pršalo a Chovatelia v takom počasí nikdy neboli nablízku. Útek som mal už dopredu pripravený, stačilo zapracovať svalmi a s trochou hluku som skočil von. Nikto ma pri tom nevidel, ani nepočul.
Pár sekúnd som ticho načúval. Rozbehol som sa smerom, ktorí mi starší členovia klanu spracovaný na mäso označovali ako Sloboda. Prebehol som uličku, potom ďalšou, zahol som za roh, prekľučkoval okolo prekvapeného Chovateľa a zaradil vyšší prevod. K elektrickéhu plotu som to nemal príliš ďaleko. Akurát na to, aby som sa rozohrial a riadne rozbehol. A tak sa aj stalo. Svaly ako živá oceľ pracovali ako stroj. Zrýchľoval som. Zrazu prišlo to správne miesto a správny čas vymrštiť sa do vzduchu. To miesto som si našiel a dobre obzrel pri predchádzajúcom úteku. Trochu nižší plot a trochu vyšší kopček v dostatočnej vzdialenosti.
Preletel som. Dopad z dvoch kotrmelcov ešte išlo rozbehať. Energia dopadu ma vymrštila správne. Do zóny smrti. Beštie vybehli z úkrytov. Doriti. Kôli dažďu ich Chovatelia nenakŕmili včas. Svorka krvilačných parchantov sa ku mne pustila z oboch strán. Tentokrát však ich mäso bolo živé a pripravené sa brániť. Niektorí mi nadbiehali, ale k ďalšej ohrade to nebolo už ani pár sto metrov. Najlepší beh môjho života, možno aj posledný.
Dobehli ma. Vybral som si tých dvoch vpredu, snažiac sa preletieť medzi nimi utŕžil som šrám na boku. Adrenalín však bolesť zahnal a skučanie jednej z Beštií za mnou ma hrialo pri srdci. Do konca života bude vedieť, že aj mäso má zuby.
Bol tu ten správny okamih. Vyskočil som do vzduchu... a v kŕčoch sa zvalil na zem na druhej strane. Ľavačkou som na pikosekundu zavadil o elektrický plot. Tentokrát to ale rozbehám. Jedného dňa sa mäso vráti, bude ho viac a všetkým za plotom to vráti.
Volám sa Zajko Uško. A som najlepší skokan v obore.

Puf

Puf

Diskusia

SARS
Lol, ten záver ma dorazil! Btw, pripomelulo mi to Nohavicovu pesničku Zajíci :).
06.04.2014
Ester Magyarová
Zajko Uško, no mrem :D koniec najlepší!
06.04.2014
Culter
Súhlasím, ten záver bol riadny obrat. Dostal tú poviedku úplne inam. Zaujímavé, čo dokážu štyri slová... :)
06.04.2014
Marek Páperíčko Brenišin
Klobúk dole, ja som na tú chybu naletel, ale ten obrat na konci, to súhlasím tomu dal záverečný zvonček. Skvelé, za 9 :-)
06.04.2014
William Cody
Jasne, obora je obora a odbor, je odbor :).... Výborné, ako vždy od Teba. Len neviem či je to SF alebo pravdivý príbeh z Austrálie :).
07.04.2014
Puf
Preco Australia? Bol to obycajny zajac v zajacinci ktory bol v obore (to sice z textu az tak jasne nevyplyva, ale nik sa nestazuje ;) Nuz ale stihlo sa to s vyplazenym jazykom, nevedela som ci sa to vobec bude pacit. Dakujem vsetkym.
07.04.2014
William Cody
Nevieš prečo Austrália?? Hehe... Lebo tam naozaj zajace takmer zlikvidovali miestnu Faunu a Flóru, ked sa premnožili... :) Boli len dovezené, nie povodné tvory a otočilo sa to neskor proti "masožravcom"... Podobne aj s koňmi, premnožili sa a za odstrel koní boli bonusy :)
07.04.2014
William Cody
http://cs.wikipedia.org/wiki/I nvaze_kr%C3%A1l%C3%ADka_divok% C3%A9ho_v_Austr%C3%A1lii
07.04.2014
Puf
Tak toto ja viem :) sice islo o kralika, nie zajaca (ale to je detail, namiesto Zajka Uska mohol byt Kralik Mrkvicka) ale inak to nesedi, pretoze populacia kralikov nevznikla z utecencov, oni tam boli vysadeni aby mal biely clovek na co polovat. Bol to skoro taky super napad, ako vysadenie lisky, ked im kralici prerastli cez hlavu.
07.04.2014
mayo
super poviedka, napinava od zaciatku do konca :) tiez som sa divil, preco teraz australska vlada vyplaca odmeny za koze lisok a divych psov, asi ten super napad nezabral a lisky nicia okrem kralikov aj ostatne sucasti ekosystemu, ze? a napriklad na novom zealande maju po krk vacic, skolaci nimi sutazia v hode do dialky (vazne).
07.04.2014
Puf
No, lisky sa na kraliky vybodli, ved naco by za nimi behali, ked tam mali kopu krotkeho vtactva a zverstva, ktore ani nevedelo, ze ma utekat ked zbada lisku. Hod vacicou do dialky, to fakt? Haha!
07.04.2014
Kr4b
Toto bolo dobre :-D Ja som si zprvu bezmenneho hrdinu predstavoval ako, nuz, prasa :-D Najlepsie teda bolo ako hl. Hrdina skakal xD Vyborne :-)
09.04.2014
Puf
Tak pre Kr4ba alternativny zaver: Volám sa Prasiatko Kvičko a som najšikovnejší brav v obore. :)
10.04.2014
William Cody
Brav??? Chúdiatko už ho stihli??... ehm, veď vieš... :D To je ešte drsnejšie teraz.
10.04.2014
Puf
Haha, to som si neuvedomila, co som napisala. Ale preco nie, ved na maso sa vacsinou taki chovaju :D
10.04.2014
Kr4b
:D :D Dobre, dobre... Len to som chcel, ze z poslednych PNP je tato rozhodne najlepsia :) A ako to skakacie prasa co prezlika kabaty je detail :D
10.04.2014
Puf
Ach, dakujem, ja by som to skor korunovala za najvacsiu hovadinku :)
11.04.2014
Kr4b
Ako myslis :-) koniec koncov sa to nevylucuje. Je to originalne :-D
11.04.2014
Pierko
Ľahko sa to číta a posledná veta ma rozsekala :D .
14.08.2014
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.