Úsvit Nadácie (1993)

Posledný román najkultovejšej sci-fi série všetkých čias. Siedmy, záverečný diel najlepšej žánrovej série všetkých čias Nadácia. Kultová sci-fi séria vychádza v novom slovenskom preklade pri príležitosti stého výročia narodenia autora Isaaca Asimova. Hari Seldon sa usiluje zdokonaliť svoju revolučnú...

Info

Slov. názov Úsvit Nadácie
Orig. názov Forward the Foundation
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Posledný román najkultovejšej sci-fi série všetkých čias. Siedmy, záverečný diel najlepšej žánrovej série všetkých čias Nadácia. Kultová sci-fi séria vychádza v novom slovenskom preklade pri príležitosti stého výročia narodenia autora Isaaca Asimova. Hari Seldon sa usiluje zdokonaliť svoju revolučnú teóriu psychohistórie a zabezpečiť ľudstvu miesto medzi hviezdami, zatiaľ čo sa veľké Galaktické impérium zmieta na pokraji apokalyptického kolapsu. Seldon a všetko, čo mu je drahé, sú len pešiaci vo víre bojov o nadvládu. Kto dokáže ovládať Seldona, ovládne aj psychohistóriu – a zároveň s ňou budúcnosť galaxie. K tým, ktorí sa snažia premeniť psychohistóriu na najväčšiu zbraň, akú človek pozná, patria politický demagóg so slabou vôľou, cisár Cleon I., a nemilosrdný vojenský generál. Hari Seldon musí v poslednej službe ľudstvu zachrániť svoje životné dielo a nájsť jeho pravých dedičov. Hľadanie sa začína u jeho vlastnej vnučky a prináša sen o novej Nadácii. Séria Nadácia je základným kameňom moderného sci-fi žánra a dnes je považovaná za klasiku svetovej literatúry. Predstavivosť Isaaca Asimova stvorila mimoriadny svet a pretransformovala sci-fi literatúru do podoby, ako ju poznáme dnes.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

Knihy mesiaca: február 2024

Vo februári sme sa dočkali hneď niekoľkých skvelých šťavnatých noviniek, ale pár reprintov. Výber tých najlepších knižných a komiksových kúskov za fenruár 2024 je tu! :)

0 komentárov