Ukážka: Alec Palmer - Smrtící červ

E-bookove obchody už od minulého týždňa terorizuje Smrtící červ od Aleca Palmera (Aleša Pitzmose).
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Smrtící červ. Prvé vydanie (Nemeton, 2023).
Smrtící červ. Prvé vydanie (Nemeton, 2023). / Zdroj Disclaimer
Po stáročia si Mongoli vo svojich jurtách rozprávajú príbehy o smrtiacom tvorovi, ktorý žije v odľahlých častiach púšte Gobi. Svoje obete vraj dokáže zabíjať na diaľku. Dokonca aj obyčajné hlasné vyslovenie jeho mena môže privolať nešťastie. To meno znie Olgoj chorchoj a najpresnejšie ho možno preložiť asi ako Červ črevo.
Rok 2021. Mongolsko je zasiahnuté ničivým zemetrasením, postihnuté je nielen hlavné mesto Ulánbátar, ale aj paleontologická lokalita známa ako Bayan Dzak - planúce útesy. Práve tam vykonáva výskumy česká expedícia GOBI 2021 vedená profesorom Richterom. Zatiaľ čo jej členovia čakajú na evakuáciu a snažia sa zabezpečiť cenné dinosaurie fosílie, netušia, že zemetrasenie hlboko pod povrchom Gobi prebudilo dávneho nepriateľa všetkého živého na Zemi. Jej vénami totiž k povrchu prúdia smrtiaci Olgojovia chorchojovia
Členovia českej paleontologickej expedície však nie sú ohrozovaní len týmito legendárnymi tvormi, ale aj nebezpečenstvom úplne ľudským. Ruský oligarcha známy ako Cár má totiž v oblasti svoje vlastné záujmy - a pri ich presadzovaní sa nezastaví pred ničím.


Aleš Pitzmos
_
Aleš Pitzmos (*1986) je mladý český autor dobrodružnej a science fiction literatúry žijúci v Čáslavi a pracuje v štátnej správe. Literárnej tvorbe sa venuje prakticky už od detstva, vážnejšie od roku 2005, kedy začal písať svoju dobrodružnú prvotinu Démoni pralesa, ktorá mu roku 2008 vyšla pri vydavateľstve Alpress pod pseudonymom Alec Palmer. Pod rovnakým pseudonymom vydal aj dobrodružnú trilógiu Scott & Rogers (romány Ztracené město, Srdce Sahary a Kamenní strážci). Súčasne s vydávaním dobrodružných titulov sa pustil do historických románov zo stredovekého Anglicka Znamení rodu a Temnota rodu (publikovaných pod pseudonymom Aleš Pospíchal) a neskôr do pentalógie space opier z cyklu Vesmírna asociace, ktoré postupne od roku 2015 vychádzali vo vydavateľstve Brokilon.
V roku 2022 založil vlastné vydavateľstvo Nemeton, v ktorom postupne vydáva nielen reedície svojich starších kníh, ale aj nové tituly. Hneď prvým takto vydabným dielom bola novela Singularita, prequel k Vesmírnej asociácii. Nasledoval thriller Smrtící červ (2023) ktorého hlavným hrdinom je tajomný a vražedný mongolský kryptid Olgoj Chorchoj a najnovší krátky hard scifi román Rakev (2023).
Autor zaznamenal so svojím dielom množstvo úspechov - v roku 2010 zvíťazil s poviedkou Singularita v literárnej súťaži Cena Karla Čapka a jeho román Záře supernovy bol nominovaný na cenu Akadémie science fiction, fantasy a hororu za rok 2016 a na cenu Aeronautilus.
Ak práve nepíše, tak cestuje, fotografuje a vychováva svoju sučku malého čierneho bradáča Briannu.

Alec Palmer – Smrtící červ
Vydavateľstvo: Nemeton
Rok vydania: 2023
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 356
Väzba: ebook
Obálka: Michal Březina
ISBN: 978-80-908700-9-3

Odkazy:
Odkazy:

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB