Ukážka: Jana Plauchová - Tristodesať kelvinov: Nie si nesmrteľný, nie si nezraniteľný

Adhara nielen že patrí k stáliciam slovenského žánroveho neba, ale aj k miláčikom našej stránky, kde stále píše. O to viac sa tešíme na jej nový román Tristodesať kelvinov, z ktorého ukážku si môžete u nás prečítať :)
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Tristodesať kelvinov: Nie si nesmrteľný, nie si nezraniteľný. Prvé vydanie (Artis Omnis, 2024)
Tristodesať kelvinov: Nie si nesmrteľný, nie si nezraniteľný. Prvé vydanie (Artis Omnis, 2024) / Zdroj Disclaimer
Vo voľnom pokračovaní románu Nula kelvinov sa David Settle rozhodne, že sa svojej životnej lásky predsa len nevzdá a utečie s ňou. Pre takéto rozhodnutie však nemajú ich prenasledovatelia pochopenie.
Vybavení technológiami z budúcnosti veria, že naháňačka nepotrvá dlho. Lenže David je génius, ktorému doteraz len chýbala motivácia – a keďže ju vďaka Molly získal, prejaví takú vynaliezavosť a odvahu, ktorá prekvapí všetkých. Začne sa šialený súboj s časom ̶ a to doslova. Dokonca aj samotný vesmír sa ich pokúša odstrániť ako nežiaducich narušiteľov časopriestoru. Možnosti oboch strán sa postupne zužujú…
Dokáže napokon láska poraziť fyzikálne zákony?

Jana Plauchová
_
Jana Plauchová (1987) je vyštudovaná molekulárna biologička, žije v Kremnici. Študentom astronómie prednáša predmet Raketová technika a kozmonautika. Medzi laikmi aj odbornou verejnosťou sú obľúbené jej pútavé prednášky na tému nebeských telies, kozmického výskumu či možnej existencie mimozemského života. V knižnej tvorbe sa orientuje najmä na žáner vedeckej fantastiky, v ktorej využíva svoje rozsiahle odborné poznatky. Na Slovensku ju môžeme označiť za najvýraznejšiu súčasnú autorku tohto žánru. V roku 2012 jej vyšiel prvý román Nula kelvinov, ktorý sa v roku 2022 dočkal reedície a Tristodesať kelvinov je jeho voľným pokračovaním. V roku 2013 vyšla kniha Večnosť omylov, za ktorú autorka získala medzinárodné ocenenie Encouragement Award od European Science Fiction Society. V roku 2016 vydala sci-fi triler Úvod do teórie chaosu nasledovaný v roku 2019 knihou Druhá planéta. V roku 2021 získala v prestížnej literárnej súťaži Cena Karla Čapka najvyššie ocenenie Mlok. V roku 2023 jej vyšla rozsiahla populárno-náučná publikácia o hviezdnej oblohe s názvom Súhvezdia od Andromedy po Žirafu. Zaujímavé a doplňujúce informácie (nielen) o jej románoch nájdete na autorkinej webstránke.(Artis Omnis)


Jana Plauchová - Tristodesať kelvinov: Nie si nesmrteľný, nie si nezraniteľný
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Rok vydania: 2024
Vydanie: prvé
Jazyk: slovenský
Počet strán: 576
Väzba: viazaná / pevná s papierovým obalom
ISBN: 978-80-8201-226-5
Plánovaný dátum vydania: 19. 4. 2024
Odkazy:
Vydavateľstvo Artis Omnis.
Vydavateľstvo Artis Omnis. / Zdroj Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB