Ukážka: Jarmila Kašparová - Elektrickej strom

Ukážka z Elektrického stromu, tak trocha rockovej space opery českej autorky Jarmily Kašparovej z vydavateľstva Straky na vrbě!
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Elektrickej strom. Prvé vydanie (Straky na vrbě, 2023)
Elektrickej strom. Prvé vydanie (Straky na vrbě, 2023) / Zdroj Disclaimer
Vitajte na Mizarbanne! Zrejme ste čakali, že bude zaujímavejšie. Ale nie, planéta okrem divného počasia skoro vo všetkom pripomína Zem. Cestovali ste vesmírom, len aby ste zase chodili do školy alebo do práce. Ráno do seba hodíte hrnček flafe, utekáte na magvaj a cestou si v tabuľku púšťate hudbu z musieťube… Pochopiteľne ste od života vo vesmíre čakali niečo viac. Nezostane vám než založiť rockovú kapelu a týmto ospalým svetom otriasť.
Vitajte na Irisse!
Je v rovnakej sústave ako Mizarbanna. Je krajší, teda pokiaľ práve neprší, a ľudia tu sú civilizovanejší. Dodržujú toľko Pravidiel, že založiť rockovú kapelu porušia najmenej tucet z nich. Ale o tom to je, nie? O rebélii proti Pravidlám. Zvlášť keď zistíte, že ste klonom rockovej legendy. A niekto s vami možno má nekalé plány.


Jarmila Kašparová
_
Jarmila Kašparová (1986) je mladá česká autorka. Narodila sa v roku v koncom vlády socializmu kdesi v Podkrkonoší. Žije v Prahe, pracuje v knižnici, číta a píše fantastiku. V knižnici vedie kurz tvorivého písania a organizuje literárnu súťaž. Má niečo cez tucet vydaných poviedok, v zásuvke niekoľko románov v rôznom štádiu rozpísanosti a úmysel aspoň niektoré z nich dotiahnuť do konca. Elektrickej strom je jej románová prvotina. Pri písaní obvykle počúva rock a pije čaj.

Jarmila Kašparová – Elektrickej strom
Vydavateľstvo: Straky na vrbě
Rok vydania: 2023
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 464
Väzba: flexoväzba
Obálka: Milan Fibiger
Ilustrácie: Jarmila Kašparová | Kocour Gadr
ISBN: 978-80-88346-24-1

Odkazy:
Vydavateľstvo Straky na vrbě

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB