Comic-Con Junior už budúci víkend ponúkne stretnutia s hviezdami

Budúcu sobodu a nedeľu hosťuje Výstavište Brno sviatok nadšencov filmov, seriálov, komiksov a hier s primárne sci-fi a fantasy tematikou! Comic-Con Junior, známy český festival popkultúry pre dospelých, mládež a rodiny s deťmi, odtajnil posledné novinky v programe.
Podporte scifi.sk
Počas jedného víkendu a na jednom mieste môžu fans popkultúrnych žánrov a tém stretnúť obrovské množstvo známych hercov a herečiek, spisovateľov či komiksových autorov a autorky. Taktiež môžu byť medzi prvými, kto sa bude môcť dozvedieť novinky v ich obľúbených svetoch. "Každý rok sa snažíme, aby sme návšteníkov niečím prekvapili. Aby mali z tohoto víkendu zážitok napríklad aj na celý život. Nikde inde nezažijú takú veľkú koncentráciu ľudí s premakanými kostýmami alebo možnosť stretnúť svoj herecký idol, vyfotiť sa s ním alebo získať jeho podpis," sľubuje za organizačný tím Pavel Renčín, marketingový riaditeľ spoločnosti Active Radio, ktorá akciu pripravuje.

Prídu herci z Hviezdnej brány, ba dokonca aj Superman!

Comic-Con Junior 2023 - Produkcia - Hostia festivalu
Comic-Con Junior 2023 - Produkcia - Hostia festivalu Disclaimer
Finálny program akcie láka najmä na zvučné mená z filmového a seriálového sveta. Fanúšikovia sa môžu tešiť na ikonu seriálu Superman, amerického superhrdinského herca Deana Caina. Ten si okrem toho zahral aj v seriáli Beverly Hills 90210 v rola Ricka, priateľa Brandy. Popkultúrny víkend tak doplní niekoľko hercov z Hviezdnej brány. Medzi nimi Connor Trinneer, ďalší Američan, ktorý hral v rokoch 2001 - 2005 jednu z hlavných postáv seriálu z univerza Star Trek - Enterprise, a to komandéra Charlesa Tripa Tuckera, v rovnakej dekáde sa objavil aj v desiatich epizódach seriálu Hviezdna brána: Atlantída ako wraith Michael Kenmore. K nemu sa pridá Michael Shanks, predstaviteľ role doktora Daniela Jacksona, s ktorou si vyslúžil aj niekoľko nominácií na rôzne herecké ocenenia. Po ich boku uvidia návštevníci aj Lexu Doig, Dr. Carolyn Lam z niekoľkých sériá tohoto kultového seriálu v rokoch 2005 až 2007. Spoločne s nimi víkend obohatí aj William Nadylam, francúzsky herec a režisér preslávený najmä rolou Yusufa Kamy vo filmovej sérii Fantastické zvery zo sveta Harryho Pottera.

Junior myslí na deti aj dospelých

Hoci brnenský Comic-Con Junior ponúka hlavne rozšírený program pre mládež, nebudú na akcii chýbať ani herci zo známych českých rozprávaok. Predstaviteľ množstva televíznych princov a kráľov - Jan Čenský - dorazí po boku Ivany Andrlové, známej herečky a dabérky, alebo Nadi Konvalikovej. Tešiť sa návštevníci môžu aj na Filipa Rožka, českého spisovateľa a autora knihy Gump - pes, který naučil lidi žít. Na festivale predstaví druhý diel tejto obľúbenej knižky, ktorá sa dočkala aj filmového spracovania. A príde dokonca aj s Gumpom! Spoločne s nimi bude na výstavisku veľké množstvo ďalších spisovateľov a komiksových tvorcov (napr. Dan Černý, Richard Svitalský či Nikkarin).

Najlepší cosplay, marvelovky a herne

Stretnutie s filmových a komiksovými hviezdami a tvorcami je doplnené v priebehu víkendu o súťaž v cosplayi, teda v kostýme obľúbených postáv a ikon, arkádové hry, videohry, workshopy, výstavy alebo virtuálna realita. "Programové línie sa budú venovať fenoménom ako manga, anime a japonská kultúra, Star Wars, Stargate, Star Trek a ďalším sci-fi dielam. Nebudú chýbať ani Harry Potter, Hra o tróny, Pán prsteňov a iné fantasy," doplňuje Václav Pravda, programový riaditeľ festivalu.
Program ponúkne zaujímavé prednášky o videohrách, komiksových svetoch ako Marvel a DC, o literárnych svetoch a populárnej vede či technike, dokonca špeciálnu expozíciu z Hvězdárny a planetária Brno. Naviac si návštevníci do 18 rokov budú môcť naprogramovať počítač, ktorý obieha planétu Zem na Medzinárodnej vesmírnej stanici. Ak sa všetko podarí, získajú certifikát, ktorý potvrdí úspešné ukončenie experimentu na ISS.
V uličke Artist Alley sa budú prezentovať a predávať svoje diela tvorcovia a umelci z rôznych krajín. Na mieste si budete môcť kúpiť merch spojený s populárnymi frančízami. Pre videohry a stolové hry bude vyhradená plocha až 2000 m2. V rámci obrej videoherne budú predstavené nové aj retro konzole, virtuálna realita ale tiež počítače či notebooku. Stolové hry zasa ponúknu desiatky stolov pre kartové a stolové hry či hlavolamy. Neoddeliteľnou súčasťou Comic-Conu Junior bude opäť aj veľká Pokémon zóna s turnajom, burzou kartičiek a ďalším programom.
A nebudeme tam chýbať ani my so scifi.sk! Nájdete nás pri našom stánku, takže využiť príležitosť, zastavte sa u nás a pokecajte si s našou redakciou.
Vstupenky na festival a špeciálny darčeky v podobe individálneho stretnutia a fotenia s hviezdami si je možné zakúpiť na webe udalosti.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB