Hviezdna flotila sa dočká nových miniatúrok

Po tom, čo Mongoose Publishing publikoval začiatkom roku 2011 miniatúrkovú hru k HnH Fading Suns pod názvom Noble Armada, sa pred pár dňami na podnikovom blogu objavil plagát predznamenajúci novú hru - tentokrát z univerza Star Treku.
Filmová história scifi
Zaujímavým je fakt, že sa bude jednať o spoluprácu s ADB (Amarillo Design Bureau), ktorí vlastnia licenciu na produkciu hier z univerza Star Trek: The Original Series - tiež nazývaného v herných končinách Star Fleet Universe. To znamená, že aj miniatúrkové lodičky budú modely prvých lodí z univerza Star Treku. Prvé obrázky nových miniatúrok by sa na webe mali objaviť už za pár týždňov. (Tu je aspoň jedna z výroby ADB - hry Star Fleet Battles).
Star Fleet Battles - Záber - Federácia - BB
Star Fleet Battles - Záber - Federácia - BB Disclaimer
Matthew Sprange na blogu Mongoose Publishing odpovedal už aj na niekoľko najdôležitejších otázok fanúšikov. Podľa jeho slov sa hra má v obchodoch objaviť na začiatku decembra tohto roku, no je možné, že bude termín posunutý až na január.
Z národov a ich lodí by sma sa mali pripraviť na Federáciu, Klingónov, Romulánov, Kzintskú hegemóniu a Gornskú konfederáciu. Vedľa flotíl týchto rás sa do produkcie dostanú aj Orionskí piráti, Tholiáni a dostatočné množstvo občianskych lodí, transportov a podobne.
"V hre sa nebudú vyskytovať žiadne postavy z televízneho seriálu alebo filmov, taktiež nebude existovať Excelsior. Na druhej strane ale dostaneme prístup k trekovskému vesmíru, ktorý je v tomto prípade interne veľmi konzistentný, v ktorom je veľa potenciálu pre konflikt a dostatočné množstvo vytvorených vesmírnych lodí s možnosťou pridávať ďalšie. Je to dobrý kompromis. Ešte stále budete môcť bojovať proti Romulánom alebo Klingónom," píše Matthew Sprange.
O licenciu pre Star Trekovské univerzum sa Mongoose pokúšal už pred rokmi, no rokovania s Paramountom neskončili úspešne. V prípade ADB sa to ale podarilo.
Na otázku, či produkcia A Call to Arms: Star Fleet bude znamenať koniec produktovej línie Noble Armada, Matthew dodáva: "Nie, ak by záležalo na nás. Noble Armada, aj keď používa rovnaký systém pravidiel, sa citovo zdá byť úplne iná, na hracom stole sú používané iné technológie a často dochádza k zajatiu lodí! Tým, že modely lodí produkujeme už u nás vo firme, je pre nás jednoduché pridávať nové lode a flotily do tohto univerza. V krátkosti povedané, ak ju budú hráči hrať, my ju budeme naďalej podporovať."
Čo vy na to? Hráte miniatúrkové hry? Investovali by ste do niečoho takého?

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Stano Lacko
to aby som nad tym pouvazoval
22.06.2011
draculin
Juj. Aj ked...Fading Suns by som bral radsej :)
22.06.2011
Šaňo aka Babcom
draculin: tie mozes uz aj teraz: http://www.mongoosepublishing. com/miniature/series.php?qsSer ies=68
22.06.2011

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB